SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'dan MFK fabrikasında toplantı

Bursa Ticaret ve Sanayi (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenme toplantısı, 2008 yılında CERN’de düzenlenen 'Büyük Patlama Deneyi'

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO'dan MFK fabrikasında toplantı
Bursa Ticaret ve Sanayi (BTSO) Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenme toplantısı, 2008 yılında CERN’de düzenlenen 'Büyük Patlama Deneyi'ne katılan Bursa firması MFK’nın fabrikasında gerçekleştirildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenme üyeleri, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde faaliyet gösteren MFK firmasının misafiri oldu. Havacılık, otomotiv ve savunma sanayine üretim yapan firmanın sahibi Muhsin Mardin, Eylül 2008’de Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) tüm dünyanın gözünün çevrildiği 'Büyük Patlama Deneyi'ne katıldıklarını hatırlattı. TAİ’nin tedarikçilerinden birisi olduklarını da hatırlatan Mardin, Bursa ve Türkiye ekonomisinin güçlenmesine fayda sağlamanın kendileri için gurur verici olduğunu belirtti. 1989 yılında Bursa’nın Duaçınarı Mahallesi’nde satın aldığı kalıp pres makinesiyle sektöre girdiğini kaydeden Mardin, "Firma olarak tesislerimizde dünyaca ünlü otomotiv devlerine, havacılık sektörüne de seri parça üretimi yapıyoruz. Otomotiv ve havacılık sektörünün aranan isimleri arasında yer almaya başardık. Bursa’nın adını dünyaya duyurmak için elimizden geleni yapıyoruz. Atölyede başladığımız bu yolculukta dünya çapında ün kazanan firma olmak, bizim için büyük bir onur" dedi.
İLK SAHA ZİYARETİ
Programda konuşan UHS Sanayi Kümelenmesinden sorumlu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, küme olarak ilk tesis ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa’nın uzay, havacılık ve savunma sanayisi için önemli bir merkez olabileceğini kaydeden İlker Duran, "Önümüzdeki süreçte tesis ziyaretlerini daha da artıracağız. Artık sahaya inme zamanı geldi. Sektörde öncü firmalardan davetler gelmeye başladı. Belirli periyotlar halinde bazı toplantılarımızı fabrikalarda yapmayı istiyoruz. MFK firmamız Bursa’nın gururu. Sektörde faaliyet gösteren firmalara örnek oluyor. 25 yıllık geçmişe sahip olan firma, birçok başarıya imza attı. Umarım, Türkiye ve dünya ölçeğinde ses getiren firmalar Bursa’dan çıkmaya devam eder" dedi.
İlker Duran, geçtiğimiz günlerde Malezya’da Uluslararası Savunma Sanayi fuarına katıldıklarını hatırlatarak, fuarda, uzay, havacılık ve savunma sanayisindeki son gelişmeleri yakından takip etme imkanı bulduklarını da sözlerine ekledi.
Toplantıya, kümelenmeye üye firma temsilcilerinin yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de katıldı. Konuşmaların ardından toplantıya katılan firma temsilcileri, fabrikada incelemelerde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.