SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO'nun Meslek Komiteleri sektöre yön veriyor

BTSO MESLEK KOMİTELERİ SEKTÖRLERE YÖN VERİYOR (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO'nun Meslek Komiteleri sektöre yön veriyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 9. Meslek Komitesi üyeleri, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni (ULUTEK) ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, meslek komitelerinin çalışmalarının sektörlere yön verdiğini söyledi.
 

 
BTSO’nun meslek komiteleri, Üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde birçok araştırma ve projeye imza atan ULUTEK’i ziyaret etti. Ziyarete BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, 9’uncu Komite Meclis Üyeleri Mithat Rızvanoğlu ve Yüksel Taşdemir ile komite üyeleri katıldı.Ziyarette konuşan Hasan Gürses, meslek komitelerinin sektörlere ışık tutan çalışmalara imza attığını ifade etti. 51 meslek komitesinin sektörlerin sorunlarına çözüm önerisi getirmek için birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ederek gerçekleştirdiğini söyleyen Gürses, “Yoğun rekabetin yaşandığı günümüzde ülkelerin küresel ölçekteki yerini, yeni bilgi üretebilme kapasiteleri ve teknolojik gelişimi belirliyor. Üniversitemiz ile Bursa iş dünyası arasında köprü vazifesi gören ULUTEK’in çalışmalarını bu anlamda çok önemsiyoruz. 9’uncu komitemiz olarak ULUTEK Teknoloji Bölgesi’nde gerçekleştirdiğimiz ziyaretle, teknolojik bilgiyi endüstriye kazandırma adına ortaya konulan faaliyetleri yakından inceleme fırsatı bulduk” dedi.
BTSO heyetinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, Türkiye’nin 20. Teknoparkı olarak 2006 yılında kurulan ULUTEK’in 10 yıllık süreç içerisinde 8’inci sıraya kadar yükseldiğini açıkladı.İleri teknoloji üreten ve yüksek katma değere sahip ürün geliştiren bir ülke hayali ile çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Kanık, “Ülke olarak henüz yolun başındayız. ABD ve Avrupa’da teknoparklar bir hayli gelişmiş. Üstelik oluşum süreçlerini de çoktan tamamladılar. Bizler ise teknopark anlayışına daha yeni geçiyoruz. Ancak devlet desteklerinin artmasıyla ülkemizde de kayda değer adımlar atılmaya başlandı. Bir fikri ve ürünü olan firmalar o ürünü geliştirmek ve yeni fikirler üretmek için buralara geliyor. ULUTEK şu an yüzde 90 doluluk oranı ile faaliyet gösteriyor. 107’ye ulaşan firma sayımızın önümüzdeki aylarda daha da artacağına inanıyorum. Bursa gibi gelişmiş bir sanayiye sahip şehrin en az 5 teknoparka ihtiyaç duyduğunu düşünüyor, proje geliştirmek ve Ar-Ge yapmak isteyen tüm firmalarımızı ULUTEK’e bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Devletin teknoparklarda faaliyet gösteren firmalara vergi anlamında büyük kolaylıklar sağladığını hatırlatan Prof. Dr. Kanık konuşmasına şöyle devam etti: “Burada birçok vergi muafiyeti bulunuyor. Bir fikri olan ve bu fikri projeye dönüştürmek isteyen herkes ufak prosedürleri hallettikten sonra gelip burada çalışmalarını yürütebilir. Hep birlikte fikirleri hayata geçirmek mümkün. Ülkemizin Ar-Ge ile kalkınması, teknoloji anlamında kendini geliştirmesi ve yatırımcının Ar-Ge maliyetlerini düşürmesi açısından teknoparklar çok önemli bir yer tutuyor.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.