SON DAKİKA
Hava Durumu

'BTSO'yu 'uzmanlık merkezi' haline getirdik'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Kentimizin ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoda

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'BTSO'yu 'uzmanlık merkezi' haline getirdik'
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Kentimizin ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirirken de odamızı tam anlamıyla bir 'uzmanlık merkezi' haline getirdik" dedi.

Burkay, odada gerçekleştirilen meclis toplantısında yaptığı konuşmada, BTSO'nun yeni döneminde Türkiye'nin gelecek vizyonuna paralel olarak önemli projelerle yola çıktıklarını söyledi. Türkiye'deki oda ve borsalar arasında ilk kez BTSO'da oluşturulan "Sektörel Konseyler" yapılanmasının örnek teşkil ettiğini ifade eden Burkay, şöyle dedi: "Meclis ve komite üyelerimizin yanı sıra sektör temsilcilerimiz, bürokratlar, akademisyenler ve ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımlarıyla oluşturduğumuz 18 sektörel konseyimizle kentin ortak aklını harekete geçirdik. Konseylerimiz ikişer çalıştay gerçekleştirdi ve bu çalıştayların ardından sektörlerine ışık tutan raporlarını yönetim kurulumuza sundular."

Burkay, BTSO yönetimi olarak konseylerden gelen projeleri kente ve ülkeye değer katacağına inandıkları için hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayarak, Enerji Konseyi'nin çalışmaları doğrultusunda 1 milyon 250 bin liralık bütçe ile enerji verimliliği merkezi kuracaklarını bildirdi. BTSO'nun bu projeyle ilk kez bir Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) projesinde koordinatörlük görevini üstlendiğini anlatan Burkay, yine Enerji Konseyi'nin çalışmaları doğrultusunda Bursa'da rüzgar enerjisinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla rüzgar tribünleri kümelenmesi başlattıklarını vurguladı. Burkay, organize sanayi bölgesi ve üniversitelerle önümüzdeki yılın ikinci çeyreğine kadar kümelenme çalışmalarının tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: "Bursa ve bölgemizin ileriye dönük enerji yatırımları konusunda Türkiye'de öncü rol üstlenmesi adına hayata geçirmeyi planladığımız Enerji Ajansı Projesi de yine enerji konseyimizin çalıştaylarında ortaya çıktı. Enerji Ajansı'nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TOBB ve BEBKA ile birlikte 2015 yılının ilk çeyreğine kadar hayata geçirmeyi planlıyoruz."

Üyelere yeni ufuklar kazandırmak, onların ihracat potansiyellerini açığa çıkarmak amacıyla hayata geçirdikleri Küresel Fuar Acentesi Projesi'yle üyeleri yurtdışı fuarlarına taşımaya başladıklarını dile geitren Burkay, şunları söyledi: "Sektörlerinde dünyanın en önemli fuarlarına giden üyelerimize bin liraya kadar maddi destek veriyoruz. Ayrıca onların iş bağlantıları için uzman desteği sağlıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 11 fuar organizasyonumuza 400'e yakın üyemiz katıldı. Gökmen projemiz kapsamında BTSO çatısı altında 68 firmamızla uzay, havacılık ve savunma sanayi kümelenmemizi gerçekleştirdik. Kentimizin ve ülkemizin hedefleri doğrultusunda yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirirken de odamızı tam anlamıyla bir 'uzmanlık merkezi' haline getirdik. BTSO olarak 16 makro projemizin yanı sıra Bursamıza değer katacağına inandığımız farklı projelerde de liderliği üstleniyoruz. 2023 yılı için belirlediğimiz 75 milyar dolarlık ihracat hedefiyle birlikte 145 milyar dolarlık dev bir dış ticaret hacmini yönetecek altyapıyı da kurmak zorundayız." Burkay, Haziran ayında gerçekleşecek 125. Yıl Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılacağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.