SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu arabanın maliyeti 900 lira!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Makine Programından üç öğrenci tarafından tasarlanıp üretilen arabaya

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu arabanın maliyeti 900 lira!
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Makine Programından üç öğrenci tarafından tasarlanıp üretilen arabaya "16 ORHAN 2014" plakası verildi.

Meslek Yüksekokulunun Makine Program Başkanı ve Yüksek Makine Mühendisi Esra Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerine Sistem Analizi ve Tasarım dersi verdiğini bildirdi. Öğrencileri Ali Yüksel, Aykut Özkan ve Bilkay Sevim'den, araç tasarımıyla ilgili bilgi istediğini aktaran Özdemir, "Onlar da tamamen kendi imkanlarıyla böyle bir otomobil tasarlamış. 12,5 beygir gücünde 4 zamanlı bir motosiklet motoru temin etmişler. 2 metre 10 santimetre boyunda bir otomobil ürettik. Bütün parçalarını hurdacılardan temin ettiğimiz otomobilimizin test sürüşünü gerçekleştirdik ve şu an çalışır vaziyette. Araç, 900 liraya mal oldu" dedi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız ise bu çalışmadan haberdar olmadığını ifade ederek, "Bana sürpriz yaptılar. Çok mutlu oldum. Bölüm Başkanımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Okulumuzun yetiştirdiği öğrencilerin bu başarısı bizler için çok büyük bir mutluluk kaynağı" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.