SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa bebe ve çocuk sektörü dünyaya açılıyor

Bursalı bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü firmaları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabe

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2015 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2015 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa bebe ve çocuk sektörü dünyaya açılıyor
Bursalı bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü firmaları, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projesi desteği kapsamında 17 Ekim’de ABD’ye gidiyor.
 

Türkiye’nin bebe ve çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’inin gerçekleştiği Bursa’da BTSO tarafından yürütülmekte olan kümelenme temelli “Bebe ve Çocuk Sektörünün Bursa’dan Dünyaya Açılımı” başlıklı Ur-Ge projesinde, sektörün önde gelen markaları tek çatı altında buluştu. 34 firmanın yer aldığı proje ile sektörün gelecek vizyonu ve yol haritası belirleniyor. Firmaların ihtiyaç analizinin de yapıldığı proje çerçevesinde BTSO ve Ekonomi Bakanlığı destekleriyle bebe ve çocuk sektörünün dünyada daha fazla söz sahibi olması hedefleniyor. Proje kapsamında Ur-Ge Projesine katılan firmalara yönelik oda merkezi binasında eğitim verildi.Projenin ilk yurtdışı pazarlama faaliyeti, Ekim ayında Amerika’ya yapılacak. ABD’nin New York kentinde 17-23 Ekim 2015 tarihlerinde, sektörün dünyadaki en önemli fuarlarından olan ENK Children’s Club Fuar ziyareti ve ikili iş birliğini görüşmeleri gerçekleştirilecek. Sektörün en önemli aktörlerinin buluşma platformlarından olan fuara BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Ekonomi Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Dairesi Başkanı Ahmet Canlı ve küme üyesi 28 firmanın temsilcilerinden oluşan 48 kişilik bir heyet katılacak.

ABD’DE İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI ARAŞTIRILACAK
Ticaret heyeti kapsamında fuar ziyaretinin yanı sıra; New York Türkiye Başkonsolosluğu, New York Türkiye Ticaret Ataşeliği ve Türk - Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası’na (TACCI) ziyaret ve bu kurumlarda sektöre yönelik “ABD-Türkiye İşbirliği Fırsatları” ve “ABD’de İş Yapma Fırsatları” konulu toplantılar gerçekleştirilecek. Amerika’ya ihracatı arttırmaya yönelik olarak Bursalı firmalar ile ABD’deki sektör temsilcisi firmalar bir araya gelerek ikili işbirliği görüşmeleri de gerçekleştirecek.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın katma değerli üretimine katkı sağlamak, firmaların rekabetini ve ihracatını artırmak için UR-GE destekli projelere liderlik ettiklerini vurguladı. Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu’nun yanı sıra Raylı Sistemler. Uzay Havacılık Savunma sektörlerinde Ur-Ge desteği aldıklarını ifade eden Başkan Burkay, makine ve kimya sektörlerinde de Ur-Ge desteğinden faydalanmak için Ekonomi Bakanlığı’na başvuru yapılacağını açıkladı. Başkan Burkay, aynı zamanda gıda sektöründe de Ur-Ge projesi için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

“HEDEF 10 UR-GE PROJESİ”
Bursalı firmaların ufkunu genişletmek ve dünya pazarlarında söz sahibi olmasını istediklerini kaydeden Burkay, her bir Ur-Ge projesiyle yaklaşık 4.5 milyon dolarlık mali destekten faydalanmayı hedeflediklerini kaydetti. BTSO öncülüğünde Bursa ekonomisine 10 Ur-Ge projesini kazandırmayı istediklerini dile getiren Burkay, “BTSO olarak şu ana kadar 3 Ur-Ge Projesinden faydalanıyoruz. Ayrıca 3 sektörde başvuru hazırlıkları son aşamaya geldi. Ur-Ge destekleriyle firmaların dış ticaret hacmini geliştirmeyi ve dünya ile rekabet edebilir hale getirmeyi arzuluyoruz. Bu kapsamda bebe ve çocuk sektörünün ABD’deki ticari temasları çok önemli olacak. Ur-Ge projesi kapsamında BTSO desteğiyle gerçekleştirilecek olan ABD programı, Türkiye’de sektörün lideri konumundaki Bursa’yı dünya çapında daha üst düzey bir konumda yer almasına katkı sağlayacak” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.