SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Limak'ın bilişim üssü olacak 

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kente yeni yatırımlar yapacaklarını anlattı

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Limak'ın bilişim üssü olacak 

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kente yeni yatırımlar yapacaklarını anlattığı konuşmasında “Bilişim alanında yeni yatırımlar yapacağız. Bu alanda, şirketimizin merkez üssü olan Bursa’dan büyümek istiyoruz” dedi.


Batuhan YORULMAZ


Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi etkinliğinde Türk ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi ve Bursa’ya yapmayı planladıkları yeni yatırımları anlattı. Bursa’nın kendisi için çok önemli olduğunu ve sürekli olarak takip ettiğini belirten Nihat Özdemir, “Zaten şirketimizin genel merkezi de burada. Bursa ülkemizin en büyük bölgelerinden.” dedi.


“BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE BURSA KAYNAKLI BÜYÜYECEĞİZ”


Ülkeye kaynak ve para getiren, yatırıma devam eden bir kuruluş olduklarını, bunu yapmaya devam edeceklerini aktaran Özdemir, şöyle devam etti: "Limak olarak 2017'de büyüdük, büyümeye de devam ediyoruz ve 2018'de de büyümeye devam edeceğiz. Hem enerji, hem çimento, hem de turizm sektöründe yatırımlarımız devam ediyor ve edecek. Enerjide, hem hidrolik, hem gaz, hem de kömürde önemli yatırımlar yapıyoruz. Türkiye'nin geleceğine, büyüyeceğine inancımız tam ve buna güveniyoruz. Çimento sektörümüz, hem yurt içi hem de yurt dışında devam ediyor. Hava limanlarında devamlı yeni işler alıyoruz, mevcut işleri bitiriyoruz. Bu sektörde de yatırımlara devam ediyoruz. Onun için Limak olarak, 2018'de de aynı 2017'de büyüdüğümüz gibi büyümeye çalışacağız."


Özdemir, bilişim sektöründe Bursa merkezli büyüyeceklerini belirterek, "Şu anda 5-6 sektörde birden çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki kendi sektörlerimizde daha etkili olalım ama görüyorum ki dünya bilişim sektöründe çok önemli mesafeler kat ediyor. Biz de zaten bundan evvel bilişim sektöründe olacağımız ifade etmiştik. Bununla ilgili çalışmalarımız var, devam ediyoruz. Bu konuda Bursa kaynaklı olarak büyümeye devam edeceğiz." yanıtını verdi.


“TÜRKİYE STRATEJİK OLARAK ÇOK ÖNEMLİ”


Özdemir, Türkiye'nin stratejik olarak çok önemli bir yerde olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Güney komşularımızda Irak olsun, Suriye olsun çok büyük sıkıntılar olmasına rağmen bu şartlarda Avrupa Birliği, ABD, Rusya, İran ile olan ilişkilere baktığımızda, Türkiye bu şartlara, bu olaylara rağmen büyümeye devam ediyor. Neden büyümeye devam ettiğimizi bilmemiz gerekir. Bizim, 80 milyonluk nüfusumuz var. Dünyanın her ülkesinde, nereye giderseniz gidin Türk iş insanını görüyorsunuz. Oralarda yatırım, ihracat yapıyor ve iş istihdamı sağlıyorlar. Aynı şekilde Türkiye içinde de ihracat, buna bağlı olarak ithalat büyüyor. Yatırımlar, yabancı sermayenin Türkiye ilgisi devam ediyor. Sağlam bir ekonomik yapımız var, kırılgan değiliz. Bankacılık sistemimiz çok sağlam devam ediyor."


“ÖZAL GELİNCE İŞLER DEĞİŞTİ”


Özdemir hayatına dair anekdotlar ve nasıl büyüdüklerine ilişkin bilgiler verdi. Özdemir, “80 İhtilali sonrası Turgut Özal’ın gelmesi ile birlikte Türkiye’de ekonomik bir devrim gerçekleşti. Türkiye alt yapı ve üst yapı yönünden büyümeye ve zenginleşmeye başladı. Bu tek parti iktidarının verdiği bir avantajdır. O zamanlar Yunanistan’ın bir adası olan Rodos’un yatak kapasitesi Türkiye’nin toplam yatak kapasitesinden fazlaydı ve biz hayran hayran onları izlerdik. Turgut Özal ile bu işler değişti büyümeler başladı.” dedi.


LİMAK İLKLERİN ÖNCÜSÜ


Girdikleri projelerde her zaman başarılı olduklarını ifade eden Özdemir, Türkiye’deki ilk erken teslim primini aldıklarını belirterek deneyimlerini şu sözlerle aktardı: “18 ayda yapmış olduğumuz baraj ile Devlet Su İşlerinin tarihindeki ilk erken teslim primini aldık. Hangi işe el attıysak en iyi koşullarda, zamanından önce teslim ettik. Şimdi betondan dünyanın en büyük 3’üncü barajını yapıyoruz ve bu Türkiye’de bir ilk. 5 ortağımızla beraber dünyanın en büyük havaalanı olacak olan 3’üncü havaalanını da biz yapıyoruz ve inşallah gelecek sene aralık ayına kadar bitireceğiz. Öte yandan Kuveyt’in senelerce hayalini kurduğu havaalanını da biz yapıyoruz. Tüm sıkıntılara rağmen 5 ayda işin yüzde 35’ini bitirdik. Dünyada iki kule arası açıklık olarak 2023 kilometrelik köprü ile en uzun açıklıktaki köprüyü ortaklarımız ile birlikte yap işlet devret modeli ile yapacağız.”


“TÜRKİYE EKONOMİSİ GİDEREK BÜYÜYOR”


Türkiye’nin tüm oyunlara rağmen gittikçe büyüdüğünü söyleyen Özdemir, “Türkiye’nin 2013 gezi olayları öncesi ve sonrası faiz ve kur oranları ortada. Gezi olaylarından beri Türkiye olarak huzur bulamadık. 17/25 Aralık olsun, 15 Temmuz darbe girişimi olsun Cumhurbaşkanı ve Türk Milleti tek yürek oldu. Başka bir ülke ekonomisi olsaydı yerle bir olmuştu ama Türkiye ekonomisi tüm olanlara rağmen giderek büyüyor. İnşallah bu senenin sonunda yüzde 6’nın üzerinde büyüyeceğiz. Faiz, kur ve tüm sıkıntılar geçecek. Olaylar düzelirse kur da faiz de düşecek. Maalesef ki biz sokak dedikoduları ile kuru yükseltmeye çalışan bir milletiz.” şeklinde konuştu.


ARA ELEMAN SORUNU EĞİTİMLE ÇÖZÜLMELİ


TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul açıklanan işsizlik rakamları ve iş dünyasının sorunlarına değinerek “Açıklanan işsizlik rakamı değil iş gücü bulma sıkıntısının göstergesidir. Ara eleman bulma sıkıntımız var. Bunun dışında hükümetimizin açıkladığı paketler iş dünyasına moral olsa da köklü çözüm değildir. Bu noktada iş bize düşüyor. Her şeyi Devletten beklememeli daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz” dedi.


Ara eleman ve istihdam problemlerine de değinen Özdemir: “Evet işsizlik oranı yüksek ama ben eleman bulamadım ve yurt dışından eleman getirdim. Düz işçi, mühendis var ama operatör, şoför, ustabaşı gibi ara eleman yok. 2 mühendisin aldığı maaştan daha fazlasını alan ustabaşı arkadaşlarımız var. Bakın Türkiye ne yapacak? Dünyada olmayan bir şeyi. Toplam 40 bin yataklı hastane. Doktor var. Hemşire yok. Milyonlarca liralık teknolojik alet var ama bunları kullanacak eleman yok. Çözüm nedir? Eğitim. Türkiye bir an önce meslek ve meslek yüksek okullarına bütçe ayırmalı. İş adamı kimliğimle söylüyorum özel hemşirelik okulları formen okulları ara eleman yetiştirecek okullar açılmalı fark kolay kapanır” diyerek sözlerini noktaladı.


“2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI FİNALİ BURSA’DA OYNANABİLİR”


Özdemir 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu olarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına adayız. Bizim seçtiğimiz 10 il arasında Bursa’da var. İnşallah 2024’ü kazanabilirsek Bursa’nın performansına bağlı olarak Çeyrek Final, Yarı Final veya Final Maçları Bursa’da oynanabilir. Bursa’da stadyum olarak, alt yapı olarak, hem de taraftar potansiyeli olarak bu ışık var.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.