SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa lobisi güçleniyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gü

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.



 

Bursa milletvekilleriyle Ankara’da bir araya gelen BTSO heyeti, ulaşım, tarım ve vergi gelirleri başta olmak üzere önemli konularla ilgili iş dünyası adına Bursa lobisini güçlendirme çalışmalarına hız verdi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, BTSO Yönetim Kurulu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bursa’nın sergilemiş olduğu birlik ve beraberlik gerçekten takdire şayan” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en önemli odalarından biri olduğunu vurgulayan Arınç, “Özellikle eğitim konusunda BTSO’nun Bursa’ya yaptığı katkılar inkar edilemez. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir üniversite kurma arzusunda olduğunuzu da biliyorum. Bu arzunuzu da en kısa zamanda gerçekleştireceğinizden şüphem yok” diye konuştu.
Arınç, Sağlık Serbest Bölgesi ile ilgili kanun değişikliği ve Bursa’nın savunma sanayi başkenti olabilmesi için BUTGEM’le ortaklaşa standart eğitimler düzenlenmesi konularının da takipçisi olacağını belirtti.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı da makamında ziyaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Ticari safari adını verdiğimiz projemizle özellikle Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yönelik çok ciddi alım heyetleri oluşturmayı planlıyoruz. Bu yeni dönemde de güzel çalışmalara birlikte imza atmayı umuyoruz” diye konuştu. Bakan Çağlayan, Bursa’nın ve BTSO’nun ülke ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu vurguladı. Bakan Çağlayan, sağlık serbest bölgesinin Bursa’da kurulması için kanun değişikliği çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve beraberindekileri kabulü sırasında, Bursa'nın ticaret hacmi, dışa açılan yüzüyle tarihi ve kültürel yönüyle önemli bir şehir olduğunu söyledi. Yazıcı, Türkiye’de yaşanan son olaylara da işaret ederek, “Demokrasilerde meseleler konuşularak çözülür. Ülkemizin ekonomik gelişimine sekte vurulmasına izin vermeyiz. Bu süreç sizi kaygılandırmasın. Bizler herkesin eşit olduğu ve kimsenin kendini üstün görmediği bir ülke oluşturmak istiyoruz” dedi.
BURSA MİLLETVEKİLLERİYLE BAŞKENT BULUŞMASI
BTSO Yönetim Kurulu, Ankara temaslarını Bursa milletvekilleriyle yaptığı toplantıyla sonlandırdı. Toplantıya tarım organize sanayi bölgeleri, Otomotiv Test Merkezi, Bursa’nın havaalanı meselesi, hızlı tren ve vergi gelirlerinin şehre adil aktarılması konuları damgasını vurdu.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının sergilemiş olduğu birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bursa zenginlik ve refahtan payına düşeni ancak böyle alabilir. Şehrin ortak aklını harekete geçirerek, hep birlikte yek vücut olup Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında en önemli aktör olduğuna inandığımız Bursa için çalışmalıyız” dedi.
Bursa milletvekilleri Ankara’da projelerin takipçisi olacaklarını belirttiler.
Bursa iş dünyasının meselelerinin ve çözüm yollarının masaya yatırıldığı toplantıya Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik, İsmet Su, M.Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Tülin Erkal Kara, Önder Matlı, Turhan Tayan, İlhan Demiröz, Aykan Erdemir ve Necati Özensoy ile BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ferudun Kahraman ve Mustsfa Esgin ile Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener, İlker Duran ve Şakir Umutkan katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.