SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Ticaret Borsası'ndan KDV önerisi

BURSA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZER MATLI, 1 OCAK 2016 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN HAYVAN YEMLERİ VE GÜBREDE KDV’NİN YÜZDE 1’E İNDİRİLMESİNİN ARDINDAN UYGULAMADA YAŞANABİLECEK SIKINTILARIN GİDERİLMESİNE YÖNELİK ÖNERİLERDE BULUNDU. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2016 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Ticaret Borsası'ndan KDV önerisi
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, hayvan yemleri ve gübrede KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin ardından uygulamada yaşanabilecek sıkıntıların giderilmesine yönelik önerilerde bulundu.
 

 

Yem ve gübre ürünlerinde çiftçiye bakanlık üzerinden KDV iadesi ödemesi yapılması gerektiğini ifade eden Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, "Bakanlığımızın belirleyeceği ödeme usul ve esasları üzerinden doğrudan çiftçimize KDV iadesi yapılmasıyla, çiftçimiz indiriminden yararlandığını daha çok hissedecektir. Çiftçimizin eline doğrudan para ödenmiş olacaktır” dedi. Konuyu sektör temsilcileriyle de değerlendirdiklerini belirten Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı şöyle devam etti: "Uygulamanın mevcut hali ile de yem ve gübre sanayicimiz, çiftçimiz ve Bakanlığımız arasında kalacak ve fiyat bazlı sıkıntılara yaşayacaktır. Bu hususta önerimiz yem ve gübre ürünlerinde çiftçimize bakanlık üzerinden KDV iadesi ödemesi yapılmasının sağlanmasıdır. Böyle bir sistemin daha başarılı olacağına inanıyoruz ve çiftçimizin de KDV indiriminden yararlandığını hissederek uygulamanın fiilen içerisinde olduğuna inanmasının Bakanlığımıza karşı bakış açısını da geliştireceğini düşünüyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.