SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da ekonomiyi esnaf güçlendiriyor 

  Batuhan YORULMAZ Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB)  Başkanı Ari

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2017 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2017 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da ekonomiyi esnaf güçlendiriyor 
 

Batuhan YORULMAZ

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB)  Başkanı Arif Tak’ın, 2017 yılında 9 bin 828 yeni iş yeri açıldığını, yine aynı yıl içinde sadece 3 bin 547 iş yeri kapanış verdiğini açıkladı.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB)  Başkanı Arif Tak’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 yılı değerlendirme toplantısı Beşevler Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala, Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, Osman Mesten, TESKOMB Genel Başkan Vekili ve 7. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Şarlı’nın yanı sıra BESOB’e bağlı 104 oda başkanının katıldığı toplantıda, BESOB Başkanı Arif Tak, 2017 yılının değerlendirdi, yapımı BESOB tarafından gerçekleştirilen ve çalışmaları devam eden Çataltepe Sanayi Sitesi hakkında bilgi verdi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlanan Çataltepe Sanayi sitesinde alt yapının tamamlandığını, üst yapı çalışmalarının ise ihale aşamasına geldiğini anlatan Tak, “ Çeşitli engellemelerle karşılaştık ancak başta Ak Parti Bursa milletvekillerimizin destekleriyle birçok engeli aştık. 3 bin 600 iş yerimiz ile Bursa’daki sanaatkarımıza, üretenimize yeni bir sanayi kazandırdık. Ancak Çataltepe Sanayi sitemize talepler çok fazla. Sizlerin de desteği ile bu rakamı 7 bine çıkartmak istiyoruz” dedi.

9 BİN 828 YENİ İŞ YERİ AÇILDI

Son yıllarda hükümetin uyguladığı ekonomik programlarla esnafının desteklenmesinden dolayı hükümet temsilcilerine teşekkür eden BESOB Başkanı Arif Tak, “ Başta esnafımıza verilen düşük faizli krediler olmak üzere KOSGEB gibi kredilerle esnafımız yeniden ürütmeye başladı. Birliğimizin kayıtlarına göre, 2017 yılında 9 bin 828 yeni iş yeri açıldı.  Yine aynı yıl içinde sadece 3 bin 547 iş yeri kapanış verdi “ dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN ESNAFA DESTEK SÖZÜ

Bursa esnafının beklentilerini tek tek not alan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, BESOB’un faaliyetlerini desteklediklerini ve Bursa esnafının beklentilerini karşılayabilmek için çalışmaların devam edeceğini belirtti.Türkiye'nin yüzde 11,1 büyüdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Esnafımız bizim için ne anlam teşkil ettiğini çok iyi biliyoruz. Hedefimiz güçlü bir Türkiye. Güçlü Türkiye için, güçlü ekonomiye ihtiyaç var. Ekonomi için sanayici ve esnafa ihtiyaç var.  Bizler iş imkanlarınızı çeşitlendiriyoruz.  2002 yılından bu yana esnafımıza yönelik birçok yeniliğe imza attık. Bundan sadece esnaf değil, istihdam sağladığı aileler ve Türkiye kazandı. Türkiye’nin içinden geçtiği sürece baktığınızda bu destekler gerçekten önemli.  Tabi ki, yeterli değil. Daha çok destek olacağız. 2017 yılında Bursa’nın genelinde 16 bin şirket kurulmuş, 9 bin 828 esnaf iş yeri açmış.  Türkiye yüzde 11.1 büyüyor. Türkiye büyüyor, güçleniyor” dedi.

TESKOMB Genel Başkan Vekili ve 7. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Şarlı, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Mehmet Müezzinoğlu ve Efkan Ala’nın da birer konuşma yaptığı toplantıda, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve beraberindeki davetlilere BESOB yönetimi tarafından birer cini tabak hediye edildi. Aile fotoğrafı çekildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.