SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa'da kalkınmanın süratlenmesini bekliyorum'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, katma değeri yüksek bir ekonomi oluşturmada Bursa'nın çok önemli bir rolü olduğunu belirterek, "Üniversite sa

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bursa'da kalkınmanın süratlenmesini bekliyorum'
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, katma değeri yüksek bir ekonomi oluşturmada Bursa'nın çok önemli bir rolü olduğunu belirterek, "Üniversite sanayi iş birliğiyle Bursa’da önümüzdeki dönem kalkınmanın derinleşmesini ve süratlenmesini bekliyorum" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Protokol üyeleri tarafından valilik önünde karşılanan Yılmaz, anı defterini imzaladıktan sonra Bursa’ya BTSO’nun 125. yıldönümü etkinlikleri için geldiklerini söyledi. "1889 yılında Abdulhamit Han döneminde, ticaret ve sanayi odası kurulan bir ilden bahsediyoruz" diyen Yılmaz, “Bugün Bursa’nın modern ekonomimiz içinde çok önemli bir yeri var. Bursa, Türkiye’nin büyük bir üretim, sanayi, ihracat, yenilik ve bilgi merkezidir. Bursa’nın, Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşmasında çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Turizm ve sanayi değerleriyle bilgi, teknoloji, yenilik temelli yapısıyla katma değeri çok daha yüksek bir ekonomi oluşturmamızda Bursa’nın çok önemli bir rolü olduğuna inanıyorum. İnşallah üniversite-sanayi iş birliğiyle Bursa’da önümüzdeki dönem kalkınmanın derinleşmesini ve süratlenmesini bekliyorum. Kalkınma Bakanlığı olarak BEBKA dediğimiz kalkınma ajansımızla buradayız. Buradaki faaliyetleri yerelle birlikte planlama ve desteklemede önemli işler yapıyoruz” diye konuştu.
Bursa’nın sadece merkezi idare açısından değil, yerel yönetimler olarak da hızlı bir şekilde gelişen ve önemli yeniliklerle atılımlar yapan bir il olduğunu kaydeden Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Yılmaz, “Başkan Altepe’nin Bursa’da yaptığı çok önemli işler var. Sadece hizmet üretimi değil, Türkiye’de belli yerli ürünlerin üretimi ve teşviki anlamında da önemli inisiyatifler aldığını biliyorum başkanımızın. Türkiye’nin özellikle bu raylı sistemlerde, birtakım hususlarda yerli üretimin desteklenmesi hususunda çok güzel çalışmaları oldu. Sadece Bursa için değil, tüm ülkemiz için önemli çalışmalar. İnşallah bu güzel çalışmalara da hep birlikte devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.