SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa'da sulu tarım arazi miktarı artıyor'

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa'da sulu tarım yapılabilen tarım arazilerinin miktarının her geçen gün arttığını belirtere

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2014 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bursa'da sulu tarım arazi miktarı artıyor'
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa'da sulu tarım yapılabilen tarım arazilerinin miktarının her geçen gün arttığını belirterek, "Suyla toprağın buluşması tarımsal zenginliğin artması demektir. Tarımsal yatırımlarla Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretimin de öne çıkmasını hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 2003-2014 yılları arasında Bursa'da çok sayıda, baraj, gölet ve pompaj istasyonlarının tamamlandığını ve binlerce dekar arazinin suyla buluştuğunu bildirdi. Bursa'da son 11 yılda 269 bin 870 dekar zirai arazinin depolama tesislerinin tamamlandığını ve 183 bin 320 dekar arazinin sulama suyu ihtiyacının karşılandığını aktaran Şahin, bölgede elektrik üretiminin yanı sıra içme ve sulama suyu ihtiyacının karşılanmasında önemli yer tutan Çınarcık, Nilüfer, Boğazköy, Babasultan gibi barajların tamamlandığını belirtti. Tamamlanan yatırımların yanı sıra halen inşaatları devam eden ve proje safhasında olan çok sayıda yatırımın bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti: "İçme ve sulama suyu barajları, gölet inşaatları, sulama kanalları, pompaj istasyonları, Bursa'daki binlerce dekar tarım arazisine hayat veriyor. Yatırımlar, suya hasret kalan arazilerde sulu tarım imkanı sağlayarak çiftçilerimize nefes aldırıyor. Suyla toprağın buluşması tarımsal zenginliğin artması demektir. Tarımsal yatırımlarla Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretimin de öne çıkmasını hedefliyoruz."

Bu yatırımlardan önce sulu tarım yapacak arazi bulunmayan kırsal kesim insanının mecburen şehirlere göç ettiğini vurgulayan Şahin, arazilerin suya kavuştukça, göçün duracağını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.