SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yerli otomobil heyecanı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müez

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2015 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da yerli otomobil heyecanı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan destek istedi.
 

BTSO’nun Altıparmak binasındaki istişare toplantısında konuşan İbrahim Burkay, Türkiye’de otomotiv sektörünün kalbi olan Bursa’da yerli otomobil üretimine talip olduklarını hatırlatarak, “Yerli otomobil projesinde taraf olduğumuzu ifade ettik. Bursa otomobilin merkezi ise tarafız, dedik. Yerli otomotivin üretim merkezi Bursa olursa bu projenin başarılı olması da kaçınılmaz olacaktır” dedi. Bursa’da tekstil, kompozit, otomotiv, uzay, havacılık ve savunma alanlarında mükemmeliyet merkezlerini hayata geçirmeye başladıklarını belirten Burkay, Bilim Sanayii ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın kuruluş çalışmalarına başladığı Motor Mükemmeliyet Merkezi projesini de Bursa’ya kazandırmaları durumunda, kentin Türkiye’nin zenginleşme merkezi olacağını ifade etti. İbrahim Burkay, “Mükemmeliyet merkezlerimiz, sanayideki dönüşümü sağlayacak en önemli araçlar olacak. Hem yerli otomobilin hem de Motor Mükemmeliyet Merkezi’nin Bursa’mıza kazandırılması konusunda desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
ALA: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ”
Efkan Ala da, Türkiye’nin hedeflerini iş dünyası ile birlikte belirlemek istediklerini ifade etti. Türkiye’nin son yıllarda dünya konjonktüründe saygıyla karşılanacak bir performans sergilediğini belirten Ala, “Türkiye’nin ekonomisinde ikinci bir sıçramaya ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte ekonomik kalkınmayı sağlayacak kararları sizler alacaksınız. Bizler bu kararları vazifeye dönüştüreceğiz. Türkiye’nin çıkarları ile Bursa’nın çıkarlarını buluşturmamız lazım” diye konuştu. BTSO’nun gerçekleştirdiği projelerle Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda önemli bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Ala, şöyle devam etti: “İnşallah hep birlikte kentimizin ve ülkemizin arzu ettiğimiz seviyede yol almasını sağlarız. Yerli otomobil konusunda da üzerimize düşeni yaparız. Yerli otomobil Bursa’ya yakışır.”
MÜEZZİNOĞLU: “İSTİKRARI SAĞLAMALIYIZ”
Bakan Müezzinoğlu, Bursa’nın güçlü altyapısıyla Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek, şehrin stratejik alanlardaki hedeflerini el birliği ile Ankara’da da güçlü bir şekilde hissettirmek istediklerini söyledi. Türkiye’nin insan hak ve hukukunu merkeze alan yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirten Müezzinoğlu, “Türkiye’de Ar-Ge’yi, inovasyonu, tasarımı ve markalaşmayı konuşmamız gerekirken, törpülenen süreçlerle bugünlere geldik. Önümüzdeki hedefler doğrultusunda ekonomik ve siyasi istikrarı yeniden sağlamamız gerekiyor” dedi. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra sanayici ve işadamlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini değerlendirdi.Toplantıda söz alan sanayi ve işadamları, yerli otomobilin Bursa’da üretilmesi konusunda büyük heyecan duyduklarını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.