SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalı sanayicilere 'enerji verimliliği destekleri' anlatıldı

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) enerji verimliliği proje destekleri Bursalı sanayicilere anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2014 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2014 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursalı sanayicilere 'enerji verimliliği destekleri' anlatıldı
TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) enerji verimliliği proje destekleri Bursalı sanayicilere anlatıldı.

TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) enerji verimliliği proje destekleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı BTSO hizmet binasında yapıldı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, son 10 yılda Türkiye’nin doğalgaz ve elektrik talebinin Çin’den sonra en fazla artan ikinci ülke olduğunu dile getirdi. Umutkan, enerji talebi neticesinde Türkiye’de başta petrol ve doğalgaz olmak üzere enerji ithalatına bağımlılığın sürekli arttığını vurguladı. Türkiye’nin 2013 yılında enerji ithalatı faturasının 56 milyar dolara ulaştığını dile getiren Umutkan, “Bursa’da iş dünyasının çatı kuruluşu olarak bizler de şehrimizin ve ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda stratejik adımlar atıyoruz. Şehrimizin ileriye dönük enerji yatırımları konusunda Türkiye’ye öncü olmasını hedefliyoruz. Şirketlerimizde sürdürülebilir bir büyüme modelini geliştirirken, aynı zamanda enerji verimliliği ve çevre faktörlerinin de göz önünde tutulmasını amaçlayan projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
BTSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Mümin Ceyhan ise enerji üreten santrallerde ve ünitelerde çalışan personelin eğitiminin öneminden bahsetti. TEYDEB Bilimsel Programlar Baş Uzmanı Mustafa Buldum, TÜBİTAK’ın temel işlevinin endüstriyel araştırma ve teknoloji geliştirmek, yenilikleri desteklemek, özendirmek, izlemek ve üniversite-sanayi ilişkilerini geliştirmek olduğunu söyledi. Bu çerçevede oluşturulan programlar ve planlama faaliyetlerinin TEYDEB tarafından yürütüldüğünü ifade eden Buldum, Bursa’nın TEYDEB’in hibe destek programlarından en çok faydalanan şehirlerden birisi olduğunu ifade etti. Buldum, şöyle konuştu: “Hibe programlarından yararlanan şehirler arasında, İstanbul ve Ankara’dan sonra Bursa 3. sırada yer alıyor. Toplam proje dağılımı içindeki payı yüzde 14. Bundan sonra daha da iyi olmasını ümit ediyoruz. 2013 yılına kadar bin 485 başvuru aldı. Desteklenen proje sayısı 950, desteklenen firma sayısı ise 387’dir. Bursa şimdiye kadar 512 milyon TL hibe desteği aldı. Bu rakamlarla da Bursa, Marmara bölgesinde ikinci sırada. Otomotiv ciddi anlamda destek alan sektörlerin başında geliyor. Otomotivi, savunma ve bilişim sektörleri takip ediyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.