SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'ya Ticaret ve Sanayi Üniversitesi

 İbrahim Burkay, BTSO aracılığı ile Bursa’ya yeni bir üniversite daha kazandıracaklarını açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 İbrahim Burkay, BTSO aracılığı ile Bursa’ya yeni bir üniversite daha kazandıracaklarını açıkladı. 


BTÜ Rektörü Ali Sürmen’in ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve siyaset ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda akademisyenin katıldığı toplantıda konuşan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay, “Bu çalışmalar, üniversite-sanayi-devlet üçgenini harekete geçirecek bir yaklaşımdır. Üniversitelerden beklediğimiz, teknoloji üretmeleri ve ilgili sektörleri yeni gelişimlere göre yönlendirmeleridir. Bugüne kadar sektörler teknolojiyi transfer ettiler ve teknolojik açıdan üniversitelerin önündeler. Bugünden sonra, teknolojiyi Türkiye üniversitelerinden transfer etmek istiyoruz” dedi.
Bu iş birliğinin sürekliliği ve verimliği için Bursa’da var olan ve kurulacak olan tüm üniversitelerin çalışma prensiplerinin karşılıklı belirleneceği Teknoloji Transfer Ofislerine de destek olmayı planladıklarını ifade eden Burkay, “Ar-Ge’ye ayrılan desteklerden Bursa olarak yeterince yararlanamıyorsak, bunun sebebi üniversitelerimizin ve araştırmacılarımızın sayıca yetersizliğidir” tespitinde bulundu.
Türkiye’nin 2023 hedefleriyle gelişmiş ülkelerin ekonomik seviyesine ulaşmak için ulusal stratejiler belirlediğini ve bu yolda ilerlediğini ifade eden İbrahim Burkay, “Bursa’mız da bir dünya şehri olacaksa bunun için üniversiteler büyük önem arz etmektedir. Bugün Bursa’mızda 2’si devlet 1’i vakıf olmak üzere toplam 3 üniversite vardır. Halbuki, İstanbul'da 36’sı vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 45 üniversite, Ankara’da 11’i vakıf olmak üzere toplam 17 üniversite var. 30 bin doları aşan kişi başı gelir ve nüfusunun 4 milyonu aşacağını tahmin ettiğimiz Bursa’nın üniversite sayısı 2023’de 15 olmalıdır. BTSO’da göreve geldiğimiz “Bursa Ticaret Ve Sanayi Üniversitesini” kuracağız” şeklinde konuştu.
Bursa’nın 2023 vizyonunu şekillendirecek 16 makro projeden 4.’sü olarak ifade ettiği Bursa Ticaret Ve Sanayi Üniversitesi’nin Bursa’daki üniversiteleri rakip değil ortak olarak görerek hareket edeceğinin altını çizen İbrahim Burkay,“Bursa Ticaret ve Sanayi Üniversitesi Bursa’nın gelecek vizyonuna hizmet edecek yapıda bir üniversite olacaktır” dedi.
“Günümüz rekabet ortamında üniversite ve sanayi iş birliklerini geliştirip, genel araştırma dışında bilgi transferini içeren, eğitim projeleri sunan araştırma ortaklıkları yapmalıyız” diyen Burkay, Bursa’da bundan sonra kurulacak üniversitelerin ister devlet ister vakıf üniversitesi olsun ihtisas üniversiteleri olması gerektiğine işaret etti.
Üniversite projesinin ardından bir başka projeyi daha kamuoyuna açıklayan İbrahim Burkay, “Bursa’nın gelecek vizyonu için geliştirdiğimiz 5. makro projemiz ise ‘BTSO Değişim Programı’ adını taşıyor. Bu sayede, dünyanın gelişmiş ekonomilerini yakından tanıyıp, güncel gelişmeleri gözlemleyerek yararlanılması gereken çalışma ve projeleri Bursa’ya taşıyacağız” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.