SON DAKİKA
Hava Durumu

BUSMEK Kosovalıları iş sahibi yapacak

KOSOVA ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İLE BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL ÇERÇEVESİNDE BUSMEK KOSOVALILARI İŞ SAHİBİ YAPACAK. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BUSMEK Kosovalıları iş sahibi yapacak
Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde BUSMEK Kosovalıları iş sahibi yapacak.
 

 

Daha önce Bursa’ya gelip, BUSMEK’te eğitim alan 20 kursiyerin bir kısmının ülkelerinde iş yeri açması, kalanının ise hemen iş bulmasının ardından Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, BUSMEK kurslarını Kosova’ya taşıma kararı aldı. Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında imzalanan protokolle, BUSMEK artık Kosova’da eğitim verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova halkının kendi ayakları üzerinde durabilmesi, gelişme ve kalkınmanın sağlanabilmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi de ülkede yaşanan ara eleman sıkıntısının çözümü noktasında BUSMEK’in önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Kosova Üsküp Derneği’nin girişimleriyle daha önce Kosova’dan gelip, BUSMEK’te eğitim alan 20 kursiyerin, ülkelerine dönmesinin ardından iş yeri açması ve bir kısmının da iş bulmasının ardından Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. BUSMEK’ten alınan sertifikayı iş bulmada yeterli gören Bakanlık, BUSMEK’in Kosova’da da faaliyete geçmesi için Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin olumlu yanıtı ile BUSMEK’in Kosova’da nitelikli işgücü yetiştirmesinin önü açılmış oldu. BUSMEK’in Kosova’da önce kursiyer ardından da eğitici yetiştirmesini öngören protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi arasında imzalandı.

 

"BUSMEK BÜYÜK BİR KATKI VERECEK"

Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Arban Abrashi de Kosova Üsküp Türkleri Derneği aracılığıyla bir yıl önce başlattıkları süreçte artık son noktaya ulaştıklarını vurguladı. Kosova’da en önemli sorunun teknik eleman yetersizliği olduğunu ifade eden Bakan Abrashi, “Bu sorunun çözümü noktasında BUSMEK’in önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Küçük bir adım gibi görünebilir ama bu adımın etkilerinin çok daha büyük olacağına inanıyorum. Biz nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla eğitimde reform yapmak istiyorsak, BUSMEK buna büyük bir katkı verecek. Bu kurslarda eğitim alan kursiyerlerin önümüzdeki süreçte aldıkları eğitimi başkalarına da aktaracaklarına inanıyoruz. Ayrıca eğitimlerin Bursa Kosova arasında gidip gelmesiyle iki ülke arasındaki bağların daha da kuvvetleneceğini düşünüyorum. Bize her alanda olduğu gibi bu konuda da destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.