SON DAKİKA
Hava Durumu

Canikli: 'Mevcut durum akla spekülasyonu getiriyor'  

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, patateste spekülasyon ihtimaline ilişkin detaylı araştırma yapıldığını ifade etti. Patates fiyatları

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Canikli: 'Mevcut durum akla spekülasyonu getiriyor'   

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, patateste spekülasyon ihtimaline ilişkin detaylı araştırma yapıldığını ifade etti.

Patates fiyatlarındaki artışa ilişkin yaptığı açıklamada; "Bu konuda yapılan kastı ispat etmek ve ortaya koymak amacıyla çalışma yürütülüyor. Stok yaparak fiyatlar özellikle yükseltilmeye çalışıldığı şeklinde bir sonuç ortaya çıkarsa bununla ilgili çok ciddi ceza söz konusu olacaktır" diyen Canikli, son aylarda patates fiyatlarında olağanın dışında bir artış yaşandığını ve bugüne kadar görülmeyen bir fiyatla karşı karşıya kalındığını ifade etti. Patates üretiminde herhangi bir azalma olmadığını ve tüketimde de ciddi bir artışın söz konusu olmadığını belirten Bakan Canikli, bu şartlar altında normal arz ile talep dengesi çerçevesinde fiyatların geçen yılki rakamlara yakın bir şekilde oluşması gerektiğine işaret ederek, tüm detaylara rağmen böyle bir artışın olmasının akla birtakım ihtimalleri getirdiğini ifade etti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak patatesle ilgili çalışma geliştirdiklerini söyleyen Canikli, “Acaba speküle edilerek haksız kazanç sağlamak amacıyla piyasaya arz edilen patates miktarının kasıtlı olarak düşürülerek fiyatların yükseltilmesi gibi bir çalışma ya da bir operasyon mu yapılıyor' sorusu ister istemez akla geliyor. Bu doğrultuda bakanlığımızdaki patatesle ilgili hal kayıt sisteminde yer alan rakamları ve stok miktarlarını firma bazında tek tek kontrol ederek bir çalışma yaptık. Şu anda çalışma ayrıntılı bir şekilde müfettişler tarafından detaylandırılıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.