SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇAYKUR'dan sıfır kalorili şeker geliyor

ÇAYKUR'un "stevia" adlı çalı türü bitkiden sıfır kalorili şeker üretmek üzere kuracağı fabrika için yürütülen çalışmalarda son aşam

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ÇAYKUR'dan sıfır kalorili şeker geliyor
ÇAYKUR'un "stevia" adlı çalı türü bitkiden sıfır kalorili şeker üretmek üzere kuracağı fabrika için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yıla yakın bir süredir deneme amaçlı sürdürülen stevia üretiminde başarıya ulaşıldığını belirtti. Yılda iki kez hasat edilen steviadan, dekarda 4 ton civarında ürün elde edildiğini bildiren Sütlüoğlu, dünya bu bitkiyi yeni yeni tanırken ÇAYKUR olarak bu pazarda kendilerine yer bulmak için uğraştıklarını ifade etti. Sütlüoğlu, steviadan şeker üretimi yapmak üzere başlattıkları fabrika kurma çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirterek, bir Çin firmasıyla anlaşma yaptıklarını bildirdi.


Anlaşma çerçevesinde ÇAYKUR'un Cumhuriyet fabrikası hinterlandındaki alana kurulacak stevia fabrikasının 2018 yılında devreye alınacağını kaydeden Sütlüoğlu, "Önemli bir olumsuzluk olmazsa gelecek yıl üretime başlayacağız." ifadesini kullandı.


AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.