SON DAKİKA
Hava Durumu

Darbe girişiminde İstanbul enerjisiz bırakılmadı

İstanbul’a elektrik dağıtımını gerçekleştiren özel şirketler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin anlaşıldığı ilk

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Darbe girişiminde İstanbul enerjisiz bırakılmadı
İstanbul’a elektrik dağıtımını gerçekleştiren özel şirketler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin anlaşıldığı ilk andan itibaren halkın enerji sıkıntısı yaşamaması ve elektrik kesintisi yapılmaması için büyük çaba gösterdi.
 

 

 

 

İstanbul’a elektrik dağıtımını gerçekleştiren özel şirketler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin anlaşıldığı ilk andan itibaren halkın enerji sıkıntısı yaşamaması ve elektrik kesintisi yapılmaması için büyük çaba gösterdi.İstanbul’un Avrupa yakasına elektrik dağıtımı yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ve bünyesinde Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesi (AYEDAŞ) ve Başkent EDAŞ’ı barındıran Enerjisa dağıtım şirketleri, 15 Temmuz gecesi başlayan FETÖ’nün darbe girişimine karşı çalışanlarını hızlıca bilgilendirerek, elektrik dağıtım hizmetlerinin aksamaması için gerekli önlemleri aldı.


BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 242 saha çalışanının, elektrik dağıtım ünitelerine herhangi bir saldırı olmaması ve olası arıza veya saldırılara hızlıca müdahale edilebilmesi için bölge, işletme ve arıza onarım-bakım birimlerinde hazır bulunduklarını belirtti.15-17 Temmuz'da yapılması planlanan bakım ve yatırım çalışmalarını da askıya aldıklarını belirten İslamoğlu, “Alınan önlemlerle kamu hizmetinin aksamadan sürdürülmesi sağlandı. Bakanlık kaynakları, mülki idare amirlikleri ve emniyet müdürlükleri ile koordineli olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.



KRİZ MASASI KURULDU

Enerjisa Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, müdürlük bünyesindeki AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ şirketleri olarak sürdürülebilir enerji arzı sağlamak amacıyla 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sırasında ve sonraki süreçte, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve valiliklerle koordineli çalıştı.Bu kapsamda darbe girişimine karşı bir kriz masası kuruldu, tüm arıza ekipleri ve yöneticiler, vardiya sistemi olmaksızın 24 saat esasına göre mesaili şekilde çalıştı. Kriz masasının çalışmalarına devam edeceği ifade edildi.


Normal şebeke koşullarına ek olarak, ilave arıza-bakım ekipleri görevlendirildi. Süreçte can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru taşıyan noktalara öncelikle müdahale edildi. Alternatif besleme kanalları devreye sokularak mümkün olan bölgelerde enerjilendirme sağlandı. 186 çağrı merkezinden 7/24 çalışma düzenine devam edilerek, müşterilerden gelen çağrılar karşılandı.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.