SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Türkiye en karlı yerlerden biri'

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye bugün yatırım yapmak için en güvenli ve en karlı yerlerden biri. Şimdiye kadar 'kazan-kazan' durumu vardı, bunu 'dah

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Türkiye en karlı yerlerden biri'
Başbakan Davutoğlu, "Türkiye bugün yatırım yapmak için en güvenli ve en karlı yerlerden biri. Şimdiye kadar 'kazan-kazan' durumu vardı, bunu 'daha fazla kazan-kazan' durumuna çevirmek istiyoruz" dedi.
 

 

Davutoğlu, Hollanda'daki temasları çerçevesinde Lahey'de düzenlenen ve çok sayıda iş adamıyla yatırımcının katıldığı Yatırımcılar Forumu'nda konuştu. Davos'ta Başbakan Mark Rutte ile yaptığı son görüşmede, Türkiye ile Hollanda arasında hükümetler arası bir zirve mekanizması oluşturulması kararını aldıklarını belirten Davutoğlu, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin yeni olmadığını, 2012 yılında diplomatik ilişkilerin 400'üncü yılının kutlandığını anımsattı. Davutoğlu, yüzyıllar boyunca iki ülke ilişkilerinde tek bir sorunun bile yaşanmadığına dikkati çekerek Hollanda'nın Türkiye'ye yatırım ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2002-2015 yılları arasında Hollanda'nın Türkiye'ye 21 milyar dolar yatırım yaptığını kaydeden Davutoğlu, "Bu bizim için sadece dostluğun göstergesi değil, aynı zamanda Hollanda'nın ilgisini de göstermektedir. Bugün Türkiye'de 2 bin 490 Hollanda firması var" dedi. Türkiye'nin yatırım yapmak için en güvenli ve en karlı yerlerden biri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Hollanda'daki Türk firmalarının yatırımları 9 milyar dolara ulaştı. Şimdiye kadar 'kazan-kazan' durumu vardı, bunu 'daha fazla kazan-kazan' durumuna çevirmek istiyoruz" ifadesini kullandı. İstanbul'un bir finans merkezi olarak yükselişini görmek istediklerini söyleyen Davutoğlu, "İstanbul'un bütün ulaşım için bir merkez olmasını istiyoruz. İstanbul yolcu sayısı açısından iki hafta önce Avrupa'nın en büyük üçüncü havaalanı haline geldi, Londra ve Paris'ten sonra. Tabii ki bu bizim için yeterli değil. Önümüzdeki dört yıl içinde İstanbul dünyanın en büyük havaalanına sahip olacak. Kapasitesi yıllık 150 milyon yolcu olacak" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.