SON DAKİKA
Hava Durumu

Dev projede büyük gün yarın

İstanbul'da yapılacak ve tüm bölümleri bittiğinde dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacak olan 3. Havalimanın temeli yarın Başba

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dev projede büyük gün yarın
İstanbul'da yapılacak ve tüm bölümleri bittiğinde dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacak olan 3. Havalimanın temeli yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle atılacak.

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının temeli, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle atılacak. İstanbul Atatürk Havalimanının kapasite yetersizliği yüzünden İstanbul'da yapılmasına karar verilen ve Yap-İşlet- Devret modeliyle ihalesi gerçekleştirilen havalimanı ihalesinin açık artırmasında 25 yıllık kira bedeli için en yüksek teklifi 22 milyar 152 milyon euro artı KDV ile Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu vermişti. 3. Havalimanı, inşası bittiğinde yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak. Yaklaşık 80 bin dönüm arazi üzerine inşa edilecek 3. Havalimanında 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6.5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipine uygun müstakil 6 pist bulunacak. Projede ayrıca devlet konuk evi, 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi gibi tesisler de yer alacak.

Havalimanın inşaatında kullanılacak demir çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması bekleniyor. Havalimanının inşası 4 etapta tamamlanacak. Yapım maliyetinin 10 milyar 247 milyon euro olması öngörülen havalimanının tamamının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.