SON DAKİKA
Hava Durumu

Direnişin meyveleri bir bir…

Bursa’da Renault ve Tofaş’ta başlayıp tüm metal sanayi fabrikalarına yayılan işçi eylemlerinde 20 bin üyesini kaybeden Türk Metal Sendikası

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2015 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Direnişin meyveleri bir bir…

Bursa’da Renault ve Tofaş’ta başlayıp tüm metal sanayi fabrikalarına yayılan işçi eylemlerinde 20 bin üyesini kaybeden Türk Metal Sendikası ‘Gereken dersi aldık’ dedi.

Bursa’da başlayan işçi eylemlerinde 20 bin üyesini kaybeden Türk Metal Sendikası yeni kararlar alıyor. Türk-Metal Sendikasında önümüzde ay yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı’nda seçime gidilecek ve tüzük değiştirilecek. Sendika, 160 bin üyeye iki yıl içinde ilki Kurban bayramı öncesinde ikincisi 1 Mayıs 2016’da olmak üzere dört dilim halinde 100 milyon liralık gıda paketi dağıtımı kararını da 11 ay erkene çekilen Genel Kurul toplantısında onaylayacak. Yüksek orandaki üye kaybından gereken dersi aldıklarını vurgulayan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, bundan böyle Sendika olarak işçilerin kendi temsilcilerini seçmelerine imkan tanıyacaklarını, bunun için de örgütlü oldukları tüm iş yerlerine sandık koyacaklarını ifade etti.

"İŞÇİMİZİN GÖNLÜNÜ ALMAK İÇİN”

Normal şartlarda 2016 yılı Haziran ayında yapılacak Genel Kurul toplantısının işçilerden gelen talepleri karşılayabilmek adına 11 ay önceye çekildiği söyleyen Başkan Kavlak, metal sektöründe yaşanan eylemlerden sendika olarak gereken dersi çıkardıklarını ve özeleştiri yaptıklarını; işçilerin gönlünü almak için ayni yardım, işçilerin istekleri doğrultusunda seçim ve tüzük değişikliği yapacaklarını söyledi. Üyelerin ücretten kaynaklanan sorunlarını da gidereceklerini söyleyen Başkan Kavlak, “Türk Metal Sendikası, önemli bir ekonomik yeterliliğe ulaştı. Bundan sonraki süreçte birikimlerini üyelerle paylaşma yoluna gidecek. Bunun için Genel Kurulda karar alacağız. Artık yatırımlarımız üyelerimize dönecek. Tüzük değişikliğiyle ayni yardım yapmayı tüzük maddesi haline getireceğiz. Genel kurulda alacağımız kararla, iki yıl için üyelerimize ayni yardım olarak ödenmek üzere 100 milyon liralık bir bütçe ayıracağız. Bunun ilk 25 milyonluk dilimini önümüzdeki Kurban Bayramı'nda vereceğiz. İkinci dilimi 2016'nın 1 Mayıs'ında, üçüncü dilimini 2016'daki Kurban Bayramı'nda ve dördüncü dilimini 2017'nin 1 Mayıs'ında ayni olarak üyelerimize dağıtacağız. Bu yardımlar temel gıda maddelerinden olacak ancak bu paket üyelerimizin tüketim maddelerine olan talepleri de dikkate alınarak hazırlanacak."

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.