SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolar yerine Euro ile ticaret önem kazanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, doların küresel ticarette güvenilirliğini yitirdiğini bir kez daha yinelerken Euro ile ticaretin önem

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, doların küresel ticarette güvenilirliğini yitirdiğini bir kez daha yinelerken Euro ile ticaretin önem kazandığını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Fransa'da  mevkidaşı La Maire ile bir araya geldi. 1 saat süren görüşmenin ardından ilk sözü alan La Maire, öncelikle ABD'nin Türkiye ve Avrupa'ya yönelik haksız yaptırımların görüşüldüğünü belirtirken Bakan Albayrak, Fransa'nın Türkiye ekonomisine yapılan saldırılarda Fransa'nın tarihine duruşuna dikkat çekti.

La Maire, "Türkiye'deki durumun istikrara kavuşması Avrupa ve Türkiye'deki herkesin çıkarına. Türkiye'nin mümkün olan her türlü araçla yapısal reformlara devam etmesi hayati önemde. Bu yüzden Fransa ve Türkiye görüşmeleri çok önemli bir görüşmeydi." ifadelerini kullandı.
"ORTAK HAREKET ETME KARARI ALDIK"
Bakan Albayrak, sıcak bir ortamda baş başa ve heyetler arası geçen görüşmede ABD'nin Türkiye ve AB'ye yönelik siyasi motivasyonla atılan yaptırımların görüşüldüğünü belirtti. Bakan Albayrak'ın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Sıcak bir Fransa ziyareti gerçekleştirdik. Önce baş başa sonra heyetler arası verimli bir görüşme gerçekleşti. Son dönemde atılan ticari yaptırım kararlarını detaylı bir şekilde ele aldık. Küresel ticareti ve bölgesel istikrarı destekleyecek adımları da görüştük. Bu konuda bize destek olan Fransa tarihsel bir duruş sergiledi. Bugün burada iki müttefik olarak bu tabloya bu atılan adımlara karşı ortak hareket etme kararı aldık."
"ABD YALNIZLAŞIYOR"
Bölgesel ve küresel ekonomiyi hedef alan adımlar karşısında Fransa çok iyi bir duruş sergilediğini belirten Albayrak,  “Bundan dolayı sevgili mevkidaşıma Fransa'ya çok teşekkür ediyorum. Bunun yanında da ABD attığı adımlarla müttefikler arasında yalnızlaşıyor. Dünya Ticaret Örgütü nezdinde birlikte hareket edeceğiz. Ekonomilerimiz entegre ve birbiriyle etkileşim içindedir. Birlikte hareket etmek tüm ülkelerin çıkarınadır. Burası iki ülke açısından da çok önemli." İfadelerini kullandı.
"DOLAR GÜVENİLİR DEĞİL"
Doların, küresel ticarette güvenilir bir enstrüman olma özelliğini kaybettiğine vurgu yapan Albayrak şunları söyledi: “Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor. Bugün Türkiye ile AB arasında sağlanan sağduyulu iletişimin rasyonel ve çıkar açısından çok önemli gelişmeler kaydettiğini düşünüyoruz. Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor. Bu neticede Türkiye küresel sınamalara karşı adımlar atacaktır. İran konusunu da görüşmede ele aldık. Türkiye olarak Fransa ile aynı pozisyondayız. İran konusunda ABD'nin tek taraflı kararlarına karşı Fransa ile ortak hareket etme noktasında kararlar aldık.” (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.