SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya devleriyle randevu    

"2. Rising City Gayrimenkul Fuarı" ve "15. İnşaat Fuarı" kapılarını 300’e yakın yabancı yatırımcının da katılımıyla açtı. BTSO Başk

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2017 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünya devleriyle randevu    
"2. Rising City Gayrimenkul Fuarı" ve "15. İnşaat Fuarı" kapılarını 300’e yakın yabancı yatırımcının da katılımıyla açtı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “İnşaat alanında Türkiye, dünyanın en büyük 2. ülkesi.” dedi. TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü de "Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Gürcistan, İran, Irak, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman ve Ürdün'den misafirler katılımcı firmalarla buluşacak.” dedi.



 

Burak TOK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından, İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) iş birliğiyle düzenlenen, "2. Rising City Gayrimenkul Fuarı" ve "15. İnşaat Fuarı" kapılarını açtı. Prestijli gayrimenkul yatırımlarının görücüye çıkacağı fuarlar için 300'e yakın yabancı yatırımcı Bursa'ya geldi. 6 holden oluşan fuar 23 Nisan’a kadar açık kalacak.  Fuarın açılış töreninde konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 16 Nisan'daki referandum ile belirsizliğin sona erdiğini, yatırım, üretim, istihdam ve ihracata odaklanılacak yeni bir başlangıç döneminin yaşandığını belirtti.  İstikrar güveni, güven ise yeni başarı hikâyelerinin yolunu açacağını da ifade eden Burkay, "Karar mekanizmalarının daha hızlı işleyeceği bu yeni dönemde, Bursa olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kent ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam edeceğiz." dedi. 16 Nisan sonra çıkan tablonun hem Bursa’ya hem Türkiye’ye olan ilginin artarak devem ettirdiğini dile getiren Burkay, şöyle devam etti:  "Fuarlar için 30'u aşkın ülkeden gelen yabancı misafirler, hem Bursa hem de Türkiye'nin dünya ekonomisine nasıl yön verdiğinin ve buradaki ekonominin sadece ülke için değil, coğrafya için de ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Bursa ve Türkiye, bir cazibe merkezi. Referandum sonrası Türkiye'nin girdiği yol, gerçek anlamda bunun sürdürülebilir kılınması açısından çok önemli bir süreci açmış oldu. İnşaat alanında dünyadaki 100 büyük şirket arasında 30'un üzerinde Türk şirketi bulunmakta. Türkiye, Çin'den sonra dünyanın bu alandaki en büyük 2. ülkesi."

“BURSA OLARAK 80 BİN İSTAHDAM SÖZÜ VERDİK”

3 ayda 19 bin istihdam sağlandığını belirten Burkay, Bursa olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a 80 bin yeni istihdam sözü verdiklerini belirtti. Burkay, şöyle devam etti: “ Fuar hem katılımcılarımız hem firmalarımız hem Bursa’daki İnşaat sektörü açısından çok verimli geçecek. Çünkü İnşaat sektörü bu anlamda istihdamın önemli bir havuzu olarak görüyorum. Bu fuar ile birlikte sektörün alacağı ivmeyle 80 binin çok daha üstünde istihdam yakalayacaktır.”dedi.

“YÜZDE 35 BÜYÜMEYLE AÇILDI”

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuarların konutu imal edenlerle konutun içindeki ürünlerin tedarikçileri ve üreticilerini tek çatı altında topladığını söyledi. Fuarlara 262 firmanın katıldığını, yurt içi ve yurt dışından 60 binden fazla ziyaretçi beklediklerini belirten Ersözlü, "Daha ilk günden Körfez ülkeleri, Ortadoğu, Arap yarımadası ve Balkanlar'dan ziyaretçilerimiz gelmeye başladı. Fuarları bu yıl 6 holde hazırladık. Bir tarafta içinde tavandan tabana her türlü ürünün sergilendiği inşaat fuarı, diğer tarafta yükselen şehir, yükselen fuar. Bu yıl ismi de çok yakıştı, yüzde 35 büyümeyle açılıyor." diye konuştu. Ülke genelinde 25 şehirde inşaat fuarı, 9 şehirde gayrimenkul fuarı düzenlendiği bilgisini veren Ersözlü, "Bu fuarlar içinde Bursa'daki inşaat fuarı, 2. büyük fuar. Gayrimenkul fuarı da alanında en büyük fuar olarak dikkati çekiyor. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız. Gayrimenkul Fuarı'nda, 100 firma nitelikli projelerini sergiliyor. Çok çeşitli ürün dalında, her bütçeye uygun 1+0'dan 6+2'ye kadar ya da müstakil konutlar, arsa, ofis, dükkanlara kadar çok farklı projeler burada sergileniyor. Kentsel dönüşüm projeleri de ilçe belediye başkanlarıyla burada irdeleniyor." ifadelerini kulandı. Ersözlü, İnşaat Fuarı'na da 150 firmanın katılım sağladığını dile getirerek, "Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Gürcistan, İran, Irak, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman ve Ürdün'den misafirler katılımcı firmalarla buluşacak. Geçen yıl projeler, kapış kapış gitmişti. Bu yıl referandum da bitti. Ertelenen talepler, bu fuarda neticelenecektir." değerlendirmesinde bulundu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KESİNLİKLE İHMAL EDİLEMEZ”

Vali İzzettin Küçük ise; “Bursa, yabancıların rahmet ettiği konut aldığı yerlerden birisidir. Kentsel dönüşüm de önemli şehirlerden biridir Bursa. Kentsel dönüşüm kesinlikle ihmal edilemez. Çünkü deprem bizim kademizdir. Yapabileceğimiz sadece kaderimizle uyumlu olmaktır. Bunların hepsini bir araya koyduğumuzda Bursa gayrimenkul sektörün de Türkiye’nin en önemli ili olamaya devam edecektir.” dedi. Konuşmaların ardından, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçilerle fuarların açılış kurdelesi kesildi.

 

“BURSA CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ “

İnşaat Fuarı’nın bu yıl 15.’si düzenlendiğini belirten Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, 60 bine yakın yerli ve yabancı ziyaretçi beklediklerini belirtti. Orhangazi Köprüsü’nden sonra Bursa’nın cazibe merkezi haline geldiğini de ifade eden Kurt,”İstanbul’a göre Bursa metrekare açısından daha ucuz. İnşaat sektöründe Bursa 4. büyüklükte fakat daha da üst sıralara çıkacaktır. Bursa hızla göç alan bir şehir olduğu için daha fazla inşaata ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.” dedi. Fuarda 40’ın üzerinde İnşaat firmasının bulunduğunu dile getiren Kurt, şöyle devam etti: “Fuar ile birlikte İnşaat firmalarını kıyaslama şansı bulunuyor. Vatandaş hani istekte İnşaat firması arıyorsa hepsini bulma şansı var. Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz.”

 

 

“MÜŞTERİLERİMİZLE ESNAF SICAKLIĞINDA İLİŞKİMİZ VAR”  



İnşaat Fuarı’na ilk defa katıldıklarını belirten Erol Saçmacı İnşaat Basın ve Halka İlişkiler Müdürü Erdoğan Paçin, “Fuarı inceledik ve gezdik. Fuarda son derece nitelikli firmalar var. Uluslar arası düzeyde kaliteli bir fuar oluyor. Erol saçmacı olarak bu fuarda olmamızın sebebi her bütçeye göre ev üretmemiz. Bursa’nın en fazla inşaat üretimi yapan firma olduğumuz için fuardaki müşterilerimiz ile daha sıcak bir ortamda bir araya gelmek için buradayız.”dedi. Fuara özel yüzde 5 indirim gerçekleştirdiklerini de ifade eden Paçin,” Vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Fiyatlarımız oldukça uygun. Pazarlığımızda mevcut. Müşterilerimizle esnaf sıcaklığında ilişkimiz var.”dedi.

 

 

“KÖKLÜ FİRMALARDAN DAHA ÇOK TANINIYORUZ” 

Ergünkent Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur ise;” Bu fuara ilk defa katılıyoruz. Kentsel döüşüm projelerimizden dolayı çoğu köklü firmadan daha çok tanınıyoruz. Yinede ulaşamadığımız insanlar varsa kendimizi onlara tanıtmak istiyoruz.”dedi. Yeni projelere de değinen Adanur,”Park Nilüfer projemiz Eylül aynında bitecek. Şuan 3 tane devam eden projemiz var. Bu sene projelerimiz 11’e çıkacak” ifadelerine yer verdi.

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.