SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya KOBİ Forumu Vakfı, İstanbul'da açıldı

Dünya KOBİ Forumu Vakfı, İstanbul’da açıldı. Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Hükümet olarak her aşamada elimizden gelen

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dünya KOBİ Forumu Vakfı, İstanbul'da açıldı
Dünya KOBİ Forumu Vakfı, İstanbul’da açıldı. Açılışa katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Hükümet olarak her aşamada elimizden gelen her desteği vereceğiz. Yeter ki bu yeni yapı başarılı olsun” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) katkılarıyla Dünya KOBİ Forumu Vakfı İstanbul’da açıldı. Levent’te bulunan İstanbul TOBB Hizmet Binası’nda düzenlenen açılışa Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB ve B20 Türkiye Başkanı, ICC Yönetim Kurulu Üyesi M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile ICC Genel Sekreteri John Danilovich’in yanı sıra birçok yerli ve yabancı davetli katıldı. Başbakan Yardımcısı Babacan, yaptığı konuşmada açılışı yapılan Dünya KOBİ Forumu Vakfı Merkezi’nin KOBİ’lerin sesi olacağını söyledi. Babacan, “Çok önemli bir yapının, yepyeni bir tüzel kişiliğin, dünya KOBİ’lerinin sesi olacak önemli bir kuruluşun açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada İstanbul merkezli olarak Ticaret Odası’yla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yer aldığı güzel ve faydalı bir yapı olarak işlemine başlayacak. Biz Türkiye’nin G20 dönem başkanıyız. Bundan dolayı da dünya ekonomi ve finans konularıyla ilgileniyoruz. 2014 başından itibaren ilgimizi odağımızı buraya yönlendirdik. 2015 yılında resmen G20’nin başkanıyız. Dünya KOBİ Forumu bir yıllık bir çalışma değil, kalıcı yapı. Kalıcı yapı sadece G20 için fikir üreten bir yapı değil, dünya KOBİ’lerinin ortak sesi olacak. Bunun için de çok önemli. B20 çok daha yeni bir yapı. B20’de büyük şirketleri görüyoruz. L20’ye baktığımızda büyük şirketlerde çalışanların sendikalarını görüyoruz. Dünya ekonomisi büyük şirketlerden ibaret değil” dedi.
“Bankacılık regülasyonunda bir düzenleme yaptık” diyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “KOBİ kredilerini bankalar için cazip hale getirdik. Tüketici kredileri çok artıyor, onu dengelemek için bir adım attık. Bankacılık sektörümüz buna cevap verdi. KOBİ kredilerindeki artış yüzde 25 bir yılda. Bankalarımız KOBİ’lere daha çok kredi vermek için özel reklam filmleri hazırlattı. Her bankanın bir KOBİ şarkısı var artık. Bu çok iyi bir gelişme” ifadesini kullandı.
Hükümet olarak her desteği vereceklerini kaydeden Babacan, “KOBİ’lerin dünya katma değer zincirinin bir parçası olmasını sağlamak, dışa açılmasını sağlamak, birbirleriyle ve büyük şirketlerle kolay buluşmasını sağlamak, bunlar çok önemli şeyler. Biz Dünya KOBİ Forumu’nu böyle büyük beklentilerle kurduk. Çıtayı çok yükselttik. Hükümet olarak her aşamada elimizden gelen her desteği vereceğiz. Yeter ki bu yeni yapı başarılı olsun. Dünyanın genelinde başarılı olsun. 130 ülkenin tümünde başarılı olsun. Amacımız, hedefimiz bu” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.