SON DAKİKA
Hava Durumu

Elektriğe online takip

UEDAŞ HİZMET BÖLGESİ OLAN BURSA, BALIKESİR ÇANAKKALE VE YALOVA’DA AKILLI ŞEBEKE PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYOR. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Elektriğe online takip
Merkez ofiste SCADA (Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) kumanda merkezi kuran UEDAŞ, uzaktan bağlantı izleme sistemi ile enerji kesintilerine anında müdahale edecek.
 

 

SCADA Merkezi’ni gezen UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, UEDAŞ’ın Güney Marmara’da 35 bin kilometrekarelik dağıtım bölgesinde SCADA sistemi ile orta gerilim elektrik şebekesindeki enerji durumunu uzaktan izleyebildiğini, gerektiğinde uzaktan şebekeye kumanda edildiğini uygulamalı olarak gösterdi. Proje sayesinde bölgedeki dağıtım şebekesinde uzaktan müdahale yapılabileceğini kaydeden Efe, acil durumlarda saha ekiplerine daha iyi hareket kabiliyeti sağlanacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Dört ilde faaliyete geçen Entegre Bilişim Sistemleri Projemiz içerisindeki en büyük yatırımlardan biri olan SCADA DMS projemizin hayata geçmesi ile birlikte şebekede oluşan elektrik kesintilerini anında görebileceğimiz gibi kesinti sonucunda etkilenen abonelerimize anında detaylı bilgi verme imkanına sahip olacağız. Personelimiz şebekeyi 24 saat kesintisiz izleyerek saha ekipleri ile koordineli olarak çalışacak ve şebekemizde yapacağımız ölçümler sonucunda oluşabilecek aşırı yüklenme durumlarında sistem arızaya geçmeden önce tedbir alabileceğiz. Çalışmalarımız Bursa ve Yalova’da tamamlandı. Temmuz ayında ise Balıkesir ve Çanakkale’de sitemi devreye almış olacağız. Proje tamamlandığında müşterilerimize kesintisiz ve düzenli standart gerilimlerde elektrik dağıtımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.