SON DAKİKA
Hava Durumu

En az üç sağlam teklif bekliyoruz

Bakan Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihalesinde, en az 3 sağlam teklif beklediklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2013 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2013 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihalesinde, en az 3 sağlam teklif beklediklerini bildirdi.


 
 

Esenboğa Havalimanı Simülatör Eğitim Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''İstanbul'a yapılacak yeni havalimanı ihalesi için 16 firmanın şartname almış olması iyi bir şey. Bu büyük bir proje, hayalci olmayalım. 8-10 teklif beklentimiz yok'' şeklinde konuştu.

Bakan Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak yeni havalimanının ihalesinde, en az 3 sağlam teklif beklediklerini belirterek, ''3 ve üzerinde alınabilecek her teklif bizim için bir başarı olarak değerlendirilecek'' ifadelerini kullandı.

İhale tarihinde şu anda erteleme söz konusu olmadığını belirten Bakan Yıldırım, ''Firmalar çalışsın, yoğun bir şekilde aynı talep gelirse ona göre değerlendirilir. Şu ana kadar 16 firmadan 5'i süre uzatımı konusunda talepte bulundu'' dedi.

Yeni havalimanının kapasitesi

Yeni havalimanının yolcu kapasitesiyle ilgili yeni bir unsur olup olmadığının sorulması üzerine Yıldırım, yeni havalimanının kapasitesi konusunda bir çelişkinin olmadığını bildirdi.

Havalimanının 4 aşamada tamamlanacağını ifade eden Yıldırım, bunun ilk 5 yılda 90 milyon kapasiteye erişileceğini, sonraki 3 aşmada yani 25 yılda kapasitesinin 150 milyon olacağını söyledi.

THY'nin halka arzı

THY'nin halka arzıyla ilgili soruya Yıldırım, THY'nin bir miktar veya kalan kısmının arzı konusunun Özelleştirme İdaresi'nin sorumluluğunda olduğunu, şu an için böyle bir şeyin gündemde olmadığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.