SON DAKİKA
Hava Durumu

Enerji'de 2015 böyle geçti

2015 yılında hem Türkiye hem de küresel enerji sektöründe önemli gelişmeler yaşandı. Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2015 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2015 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Enerji'de 2015 böyle geçti
2015 yılında hem Türkiye hem de küresel enerji sektöründe önemli gelişmeler yaşandı.
Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi, Türk Akımı doğalgaz projesi görüşmelerinin durdurulması, 31 Mart'ta ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi, bir yılı aşkın süredir devam eden İran ve P5+1 ülkelerinin nükleer müzakerelerinin sonuçlanması ve İtalyan Eni şirketinin Mısır açıklarındaki Zohr sahasındaki doğalgaz keşfi, 2015'e damgasını vuran önemli enerji gelişmeleri arasında yer aldı. EPDK tarafından 25 Haziran'da EPDK tarafından Akkuyu Nükleer Anonim Şirketine 36 aylığına ön lisans verildi.

 
2015'te 3 ENERJİ BAKANI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1 Mayıs 2009'da üstlendiği görevi 28 Ağustos 2015'e kadar yürüttü. 28 Ağustos'ta oluşturulan seçim hükümetinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini Ali Rıza Alaboyun üstlendi. Genel seçimlerin 1 Kasım'da yenilenmesinin ardından yeni kabinenin 24 Kasım'da açıklanmasıyla, 64. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına getirilen Berat Albayrak, törenle görevi Ali Rıza Alaboyun'dan devraldı.

 
TANAP'ın TEMELLERİ ATILDI
Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığındaki Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ve BP arasındaki Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ortaklar Anlaşması'nın 13 Mart'taki imza törenine katıldı. TANAP temel atma töreni 17 Mart'ta Kars'ta gerçekleşti.

KÜRESEL ISINMA İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ
Paris'te 30 Kasım-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 21. Taraflar Konferansı'nda (COP21) küresel ısınmaya karşı alınacak önlemler, 195 ülkenin oy birliğiyle kabul edildi.

 
İSRAİL İLE UZLAŞMA
Yılın son günlerindeyse Türkiye'nin İsrail ile anlaştığı gerçekleşen özür dilemenin ardından Mavi Marmara olayındaki mağdurların ailelerine verilecek tazminat konusunda uzlaşma sağlandığı haberleri üzerine, bu ülkede doğalgaz yatırımı yapmak için gelişmeleri izleyen özel sektör açısından olumlu bir hava esmeye başladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.