SON DAKİKA
Hava Durumu

Eşgin: 'İlişkileri güçlendireceğiz'

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, Güney Kore ile ticari ilişkileri güçlendireceklerini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2013 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2013 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, Güney Kore ile ticari ilişkileri güçlendireceklerini söyledi. 
Güney Kore Uluslararası Ticaret Derneği Başkanı Gwi Il Jung, Kore Mobilya Sanayi Derneği Genel Sekreteri Yong Won Lee, İstanbul İhracatçı Birlikleri İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birlikleri’nden Neriman Varol ve Kore firma temsilcilerinden oluşan heyet BTSO’yu ziyaret etti. Heyeti karşılayan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Güney Kore ekonomisinde yaşanan gelişmeleri takip ettiklerini ve olumlu gelişmelerden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Güney Kore ile Türkiye arasındaki ticari dostluğun gün geçtikçe daha fazla ilerleyeceğine dikkat çeken Esgin, “Bildiğiniz gibi ülkemizin G. Kore’ye ihracatı 400 milyon dolar, Bursa’mız ise 20 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Bizler, iki ülke arasındaki dostluğun ticari ilişkilere yansıması için her türlü desteğe hazırız. Karşılıklı ziyaretlerle aramızdaki bu dostluğu pekiştireceğiz” dedi.
Mobilya, tekstil ve gıda sektöründeki firmaları ziyaret eden Güney Kore heyeti, bu ziyaretlerde Türkiye’deki sanayiinin geldiği noktaya hayran kaldıklarını belirterek “Türk girişimcisinin yaptığı yatırımlar, iş gücünüz, çalışkanlığınız ve disiplininiz olağanüstü. Ayrıca misafirperverliğinizden de çok etkilendik. Burada bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet içierisindeyiz. Şu an Türkiye’de yerleşik Güney Kore firmalarımız ile iki ülke arasında ticari ilişkilere katkı sağlanmakta. Sizlerin desteğiyle de ilişkiler pekiştirilerek önemli projeler ve yatırımlar ortaya çıkacak” ifadelerini kullandılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.