SON DAKİKA
Hava Durumu

Esnafa rekor kredi

BURSA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ’Nİ (BESOB) ZİYARET EDEN GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKCİ, HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE ESNAF VE SANATKARLARIN DEVLET DESTEKLİ KULLANDIĞI KREDİLERİN REKOR SEVİYELERE ULAŞTIĞINI HATIRLATTI. (BERKTUĞ ÖNCÜ - ONUR AKTAŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2016 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Esnafa rekor kredi
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ni (BESOB) ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hükümetleri döneminde esnaf ve sanatkarların devlet destekli kullandığı kredilerin rekor seviyelere ulaştığını hatırlattı.

 

 

Bursa ziyareti kapsamında merkez Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi’deki BESOB eğitim binasında esnaflarla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların yüksek ahlaki değerlerden müteşekkil Ahilik geleneğini yaşatan bir kesim olduğunu belirterek, “Bu coğrafyada milletimiz ne zaman sıkıntıya girdiyse, başı ne zaman dara düştüyse, esnaf ve sanatkarımız ülkenin ve toplumun birleştirici, bütünleştirici gücü olarak devreye girmiştir” dedi. Esnaf ve sanatkarının güçlü olmadığı bir Türkiye’nin de tüm ihtişamıyla ayakta kalabilmesinin, geleceğine umutla bakabilmesinin mümkün olmadığını belirten Tüfenkci, “Esnaf ve sanatkârlarımız toplumumuzun omurgasıdır ve bu omurga, ne kadar sağlam olursa, ülkemiz de o kadar güçlü olur. Omurgasız bir bedenin ayakta kalması nasıl mümkün değilse, esnaf ve sanatkârının güçlü olmadığı bir Türkiye’nin de tüm ihtişamıyla ayakta kalabilmesi, geleceğine umutla bakabilmesi mümkün değildir. Esnaf ve sanatkarlarımızın dünyadaki gelişmeye intibakları amacıyla, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri icra eden esnaf ve sanatkarlarımızın vergiden muaf tutulmasından, esnaf ve sanatkarlarımızın kullandığı kredi miktarlarının artırılmasına kadar birçok tedbir hayata geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

"BAŞBAKANIN SEÇİM VAADİ MEYVESİNİ VERDİ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimlerinde seçim vaadi olarak söylediği 30 yaşını tamamlamamış girişimciye faizsiz kredi imkanından şu ana kadar 5 bin 60 kişi yararlandı. KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarların 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabileceklerini hatırlatan Tüfenkci, "Bu kapsamda 5 bin 60 kişi 146 milyon TL kredi kullanmıştır. Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla yirmi dokuz yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişiler için, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu kazançlarının 75 bin liraya kadar olan kısmı, kanunda belirlenen şartlarda gelir vergisinden istisna tutulmuştur. Basit usule tabi vergi mükelleflerinin ticari kazançların yıllık 8 bin Türk lirasına kadar olan kısmı Gelir Vergisinden müstesna hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.