SON DAKİKA
Hava Durumu

Ev tekstili firmaları Afrika'ya açılıyor

BURSA’DA EV TEKSTİLİ FİRMALARI FAS’IN KAZABLANKA ŞEHRİNDE 31 MART-3 NİSAN 2016 TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK 2. ULUSLARARASI EV TEKSTİLİ VE EV GEREÇLERİ FUARI’NA (MOROCCO HOME) ÇIKARMA YAPACAK. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ev tekstili firmaları Afrika'ya açılıyor
Bursa’da ev tekstili firmaları Fas’ın Kazablanka şehrinde 31 Mart-3 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 2. Uluslararası Ev Tekstili ve Ev Gereçleri Fuarı’na (Morocco Home) çıkarma yapacak.

 
Ev tekstili sektöründe Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden olan Bursa, Kuzey Afrika pazarındaki payını güçlendiriyor. BTSO destekleriyle Fas’ta düzenlenecek olan Morocco Home Fuarı’nda stant kuracak olan 30’dan fazla sektör temsilcisi, BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında buluştu. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş’un da iştirak ettiği toplantıda, Bursalı firmalara Fas programı ile ilgili detaylı bilgiler verildi. İsmail Kuş,Kazablanka’da yapılacak fuarın Bursalı sektör temsilcileri için önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.
BTSO olarak Bursalı firmaların alternatif pazarlara yönelmesini hedeflediklerini belirten İsmail Kuş, Afrika pazarının Bursalı firmalar için büyük fırsatlar taşıdığını kaydetti. Bursa’nın ihracatında Afrika’nın payının artırılmasınıhedeflediklerini belirten İsmail Kuş, “Üyelerimizin dünyaya açılmasını hedefliyoruz. Son yıllarda Rusya ile yaşanan siyasi kriz, alternatif pazarların ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Fas bu açıdan Afrika pazarı için büyük bir ticaret noktası. Türkiye ve Fas ikili ticaretinde tekstil ürünlerinin payının büyük olduğunu biliyoruz. Bu açıdan ‘Morocco Home Fuarı’nın Bursalısektör temsilcilerine büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Morocco Home Fuarı, Fas’ın en büyük şehri olan ve Fas ticaretinin yüzde 80’ini elinde tutan Kazablanka şehrindeki Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Fuar, Kuzey Afrika ve dünyadan binlerce ev tekstili profesyonelinin bir platformda buluşmasına imkan sağlayacak. Uyku ve yatak odası ürünleri, tül, perde, dekorasyon, havlu ve banyo ürünleri, yer kaplamaları, perde aksesuarları gibi ürün çeşitliliğine sahip fuar, ev tekstilinde dünyada lider bir konumda olan Türk firmaları için de büyük önem arz ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.