SON DAKİKA
Hava Durumu

Fabrika işçileri 19 Mayıs'ta Soma için çalıştı

İnegöl ilçesinde, bir mobilya fabrikasının 130 işçisi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nda tatil olmasına rağmen gönül

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fabrika işçileri 19 Mayıs'ta Soma için çalıştı
İnegöl ilçesinde, bir mobilya fabrikasının 130 işçisi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nda tatil olmasına rağmen gönüllü çalışıp kazandıkları parayı ve daha önceki fazla mesai ücretlerini, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ölen kişilerin ailelerine gönderdi.

Fabrikanın genel müdürü Turan Ak, yaptığı açıklamada, çalışanlarla düzenledikleri toplantıda, faciada yaşamını yitirenlerin ailelerine destek olma kararı aldıklarını söyledi. Soma'da yaşanan faciayı yüreklerine kadar hissettiklerini vurgulayan Ak, "Tabii bunu, çalışan arkadaşlarımla da paylaştım. Dedim ki 'Acılarını hissettik ama en azından onların yanında olduğumuzu göstermek için acılarını bir nebze de olsa rahatlatacak bir şey yapalım.' Onlar da sağ olsun kabul etti." dedi. Ak, fabrikalarındaki 130 işçinin, resmi tatil olmasına rağmen 19 Mayıs'ta çalıştığı bilgisini verdi. İşçilerin hem bu çalışma karşılığı aldıkları paraları hem de daha önceki fazla mesai ücretlerinin, madencilerin aileleri için açılan hesaba yatırıldığını anlatan Ak, "Resmi tatil olmasına rağmen arkadaşlarımla fabrikamızda Soma'da şehit olan kardeşlerimizin aileleri için çalıştık. Acıları acımız, yasları yasımız. Yüreğimiz onlarla. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.