SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik limanı Avrupalı turistleri ağırlayacak

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GEMLİK DENİZCİLİK TOPLULUĞU, GEMLİK KENT KONSEYİ, BURTVİN TURİZM İŞBİRLİĞİNDE GEMLİK BELEDİYESİ’NİN VE GEMLİK ASIM KOCABIYIK MYO’NUN DESTEKLEDİĞİ 'GEMLİK’İN GELECEĞİ: YOLCU GEMİLERİ İÇİN BİR UĞRAK LİMANI' ADLI PANEL GEMLİK ASIM KOCABIYIK KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI. (HURŞİT TOPAL/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik limanı Avrupalı turistleri ağırlayacak
Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Tacar, yapılacak yatırımların ardından bir çok kruvaziyer operatörünün Gemlik’i tur programlarına ekleyeceğini söyledi.
 

 

Uludağ Üniversitesi Gemlik Denizcilik Topluluğu, Gemlik Kent Konseyi, Burtvin Turizm iş birliğiyle düzenlenen 'Gemlik’in Geleceği: Yolcu Gemileri İçin Bir Uğrak Limanı' adlı panel Asım Kocabıyık Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Murat Tacar “Kruvaziyer turizmi ile insanların tatil alışkanlıkları değişti. Gemlik Limanı da İznik’e, Bursa’ya ve Yalova’ya yakın mesafe olmasıyla Hristiyan dünyası için önemli bir yer tutabilecek kapasiteye sahiptir. Gemlik’te deniz ticareti tarihinin Osmanlı İmparatorluğu döneminden önce başlamış ve hala Türkiye’nin en önemli ticaret limanlarını bünyesinde barındırıyor. Geçmişte Hristiyanların paskalyalarında ve noellerinde Gemlik’e yolcu gemileri sıklıkla gelmiş. Yapılacak daha modern ve güvenli tesisler ile bir çok kruvaziyer operatörü Gemlik’i tur programlarına ekleyecek. Belediyelerin, sanayi ve ticaret odalarının bu işi sahiplenmesi gerekiyor" dedi.

 

FUARLARLA TANITILMALI

Costa Kruvaziyer Türkiye Müdürü Ercan Abitağaoğlu, "Sektör olarak yeni uğrak limanlarına ihtiyaç var. Gemlik bölgesi de sektör için ilgi uyandırabilecek kapasiteye sahiptir. Ayrıca Gemlik’in İstanbul’a yakın bir mesafede olmasının da bu konuda bir avantajı var. Böyle bir liman yapılması Gemlik’i, İznik’i ve bölgeyi ekonomik olarak kalkındırabilecek" diye konuştu. Kruvaziyer yöneticisi Egemen Filiz ise, "kruvaziyer sektörü mikro değil makro bir sektördür. Kruvaziyer gemileri ile yolculuk yapan turistlerin yüzde 52’si Amerikalı. Onlardan sonra Avrupalılar geliyor. Hristiyan alemi için bu denli önemli bir yer olan İznik’in ve Gemlik’in fuarlarda tanıtılması gerekir" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.