SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik Türkiye'nin üçüncü limanı oldu

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Gemlik'in 10 milyar dolar ihracat ile ülkenin parlayan yıldızı haline geldiğin söyledi. Akıt, GTS

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik Türkiye'nin üçüncü limanı oldu
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt, Gemlik'in 10 milyar dolar ihracat ile ülkenin parlayan yıldızı haline geldiğin söyledi.
Akıt, GTSO’nun ikincisini düzenlediği meslek komiteleri kahvaltısında konuştu. Akıt, Bursa ve Gemlik'in her geçen gün ülke ekonomisinde daha da söz sahibi olur hale geldiğine işaret ederek, “Yeni yatırımlarla her geçen gün bu büyüme artmakta ve kabına sığmaz bir hal almaktadır. Gemlik 10 milyar dolar ihracat ile ülkenin parlayan yıldızı. Gemlik limanı İstanbul ve İzmir'den sonra üçüncü sırada. Gemlik bölgesinde yeni işletmeler açılmakta, özelikle yeni dış yatırımcılar köşe bucak yer arayışını sürdürmektedir. Serbest bölgemizdeki doluluk oranımız yüzde yüze yakın durumdadır. İşlem hacmi her geçen gün büyümektedir. Durum böyle olunca çeşitli problemler gün yüzüne çıkmaktadır" dedi.
Akıt, "Siz değerli üyelerimizin sorunlarını bilmekte ve takip etmekteyiz. Esnafımızın ve üyelerimizin, sanayicimizin, işadamlarımızın sıkıntılarını her zeminde dile getirmekteyiz. Ankara'da TOBB'un ev sahipliğinde 8’incisi düzenlenen Türkiye Sanayi Şurasına katıldık. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile beraber bir çok bakanın da iştirak ettiği bu şurada tespit ettiğimiz sıkıntılarımızı ilgili kişi ve kuruluşlara verdik. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ülkemizin 5 yıldızlı sanayi odasıdır ve 5 yıldızlı hizmet üretmektedir. Türkiye'de 365 oda ve borsa mevcut. Bunların arasında 2008 yılında 50. sırada akredite oda olduk. Bu da Avrupa ülkelerindeki odalar hangi kalitede hizmet veriyorsa biz de aynı hizmeti veriyoruz demektir. TOBB yaptığı çeşitli programlarda örnek oda olarak bizim odamızı göstermektedir. Bu başarılarımız arasında çok sayıda Avrupa Birliği projelerimiz de yer almaktadır" diye konuştu.
GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir ise, "Her ay belirlenen komitelerle kahvaltılı toplantı yaparak faaliyetler ve yapılması gerekenleri değerlendirerek odamıza sahip çıkalım. Sizlere dünya standartlarında hizmet veriyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.