SON DAKİKA
Hava Durumu

Gerim: 'KOBİ'ler ekosistemin can damarıdır' 

  Batuhan YORULMAZ BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gerim: 'KOBİ'ler ekosistemin can damarıdır' 
 

Batuhan YORULMAZ

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS programlarını ekosistemin can damarı olarak gördükleri KOBİ’lerin gelişimine katlı sağlamak amacıyla hazırlandıklarını söyledi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve TÜBİTAK tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde, ‘Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS Programları Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantı TUBİTAK Başkan Yardımcısı ve EUREKA Üst Düzey Ülke Temsilcisi Doç. Dr. İlker Murat Ar, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Akademisyenler, Özel sektör temsilcileri, Girişimciler ve Kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gelişen Türkiye ekonomisi ile birlikte Ar-Ge, inovasyon, Endüstri 4.0, ile birlikte yenilikçi bir toplum oluşturmak istediklerini belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, “ Türkiye’nin yüzde 11’lik ekonomik büyümesinde Bursa çok önemli bir yere sahip. Özellikle oluşturmak istediğimiz yenilikçi toplum ile birlikte ülkemizin gelişimine daha nice katkılarda bulunacağız.” dedi.

TÜM ÇALIŞMALAR KOBİLER İÇİN

Yükselen ihracat grafiğinde KOBİ’lerin de önemli yeri olduğunu söyleyen BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim “Kobilerimizin Avrupa’ya yaptıkları ihracatlar ile Ekosistemin can damarı olduklarını unutmayalım. Kobilerimiz yüzde 53’lük oranla imalat sektöründe faaliyet gösterseler de bunların büyük bir çoğunluğu maalesef düşük teknoloji ile çalışıyorlar.  Temennimiz Ufuk 2020, EUREKA ve EUROSTARS  projeleri ve Ufuk2020 programı kapsamında yüksek öğrenim araştırmalarını ayırdığımız yüksek bütçe ile düşük teknolojiden, orta ve yüksek teknolojilere geçirmektir.” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.