SON DAKİKA
Hava Durumu

'Göstergeler güçlü sanayi büyümesinin devam edeceğinin işaretidir'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yazılı açıklamasında, 2017 yılı Ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2017 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Göstergeler güçlü sanayi büyümesinin devam edeceğinin işaretidir'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yazılı açıklamasında, 2017 yılı Ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksini değerlendirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, imalat sanayisi öncülüğünde büyümeye devam eden sanayi üretiminin, beklentilerin ötesinde performans sergilediğini belirterek, "Ekim ve kasım ayına dair açıklanan göstergeler, son çeyrekte de güçlü sanayi büyümesinin devam edeceğinin işaretidir." ifadesini kullandı. Bakan Özlü, yazılı açıklamasında, 2017 yılı Ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksini değerlendirdi. Ekimde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 yükseldiğini anımsatan Özlü, arındırılmamış endeksin yıllık bazda yüzde 8,9, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ise bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttığını kaydetti. Özlü, 3. çeyrekteki yüksek sanayi üretiminin ardından, 4. çeyrekte de sanayi üretiminin hız kesmediğine ve hızlı yükselişini sürdürdüğüne işaret ederek, "İmalat sanayisi öncülüğünde büyümeye devam eden sanayi üretimi, beklentilerin ötesinde bir performans sergilemektedir. İmalat sanayisindeki artış yüzde 7,7 olmuştur. Ekim ve kasım ayına dair açıklanan göstergeler, son çeyrekte de güçlü sanayi büyümesinin devam edeceğinin işaretidir. Sanayideki güçlü büyüme, ekonominin tamamı için en önemli göstergedir." değerlendirmesinde bulundu.



"Yatırımlar, büyümeye güçlü destek verecek"

Uluslararası kuruluşların da Türkiye'nin yıl sonu büyümesini yukarı yönlü revize ettiklerine dikkati çeken Özlü, şunları kaydetti: "Ürün grupları açısından bakıldığında en önemli artış sermaye malı üretiminde gerçekleşti. Sermaye malları üretimindeki artış, ülkede ve ihracat pazarlarımızda beklentilerin olumluya döndüğüne ve reel yatırım iştahının arttığına işaret etmektedir. Gelecek dönem büyümelerinde, yatırımların büyümeye çok daha güçlü destek vereceğini göreceğiz. İhracat performansımızın yüksek olduğu ve her geçen ay arttığı bir dönemden geçiyoruz. Geçen yılki ihracatın tamamını neredeyse bu yılın 11 ayında yakaladık. İhraç ettiğimiz ürünlerin yüzde 95'inden fazlasının sanayi ürünlerinden gerçekleştiği göz önüne alınırsa sanayicilerimizin başarısı bir kez daha ortaya çıkmaktadır. "Özlü, iç tüketimi artırmak için yılın ilk döneminde alınan tedbirlerin bir kısmının kalkmış olmasına rağmen, iç talebin güçlü seyrettiğini vurguladı. Geçen dönemlerde ertelenen tüketim ve yatırım harcamalarının da devreye girmesiyle iç talep ve sanayi üretiminin yüksek kalmaya devam edeceğinin altını çizen Özlü, "Bakanlık olarak ürettiğimiz ürünlerde katma değeri artırmak ve ithal ettiğimiz bazı ürünleri yerli olarak üretmek amacıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. Sanayicilerimizle neredeyse birebir temasa geçerek sorunlarını çözüyoruz, sanayicimizin önünü açıyoruz. Bu çalışmaların sonuç vermesiyle birlikte Türkiye sanayi üretimi öncülüğünde hak ettiği yere kavuşacaktır." ifadelerini kullandı. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.