SON DAKİKA
Hava Durumu

Hacker'a karşı milli kripto!

ASELSAN, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Mekansal Adres Kayıt Sistemine dinlenme ve değiştirilmelere karşı milli kripto cihaz

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hacker'a karşı milli kripto!
ASELSAN, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Mekansal Adres Kayıt Sistemine dinlenme ve değiştirilmelere karşı milli kripto cihazlarla korunma sağlayacak.
 

 

ASELSAN ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında MAKS Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, yaklaşık 373 milyon liralık sözleşme imzalandı. Proje kapsamında ülke çapında adres verisi mekansal konum bilgisi ile beraber toplanacak, raporlanacak ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, ihtiyacı olan tüm kamu kurumları ile resmi bilgi niteliğinde paylaşılacak. MAKS Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi'nde konum bilgisi tabanlı yeni uygulamalar ve entegrasyonlar geliştirilecek, ayrıca ülke bütününde mekansal adres verisi toplama işi yürütülecek. Yazılım ve donanım bileşenleri içeren bir yaygınlaştırma sistemi kurulacak, veri toplama, düzenleme, kontrol, entegrasyon, danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilecek. Sistemdeki mevcut yazılım modülleri üzerinde de geliştirmeler ve güncellemeler yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.