SON DAKİKA
Hava Durumu

Her 4 araçtan 1inde o var!

Bosch'un Bursa'da bulunan dizel ve benzinli sistemler fabrikalarından sorumlu teknik genel müdürü Weller, Avrupa'daki 4 araçtan 1'inde Bursa'da üretil

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2015 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Her 4 araçtan 1inde o var!
Bosch'un Bursa'da bulunan dizel ve benzinli sistemler fabrikalarından sorumlu teknik genel müdürü Weller, Avrupa'daki 4 araçtan 1'inde Bursa'da üretilen enjektörlerin kullanıldığını söyledi.
 

 

Weller, Bosch Grubu olarak Türkiye'de geçen yıl 135 milyon avroluk yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yılki yatırımların da 220 milyon avroya ulaştığını ifade etti. Yatırımların önemli bir kısmını Bursa'da gerçekleştirdiklerini anlatan Weller, yatırımın bir bölümünün, yüzde 30'a varan yakıt tasarrufu sağlayan benzinli sistemler enjektörlerin artan talebe göre üretilmesi ve geliştirilmesi için kullanıldığını bildirdi. Weller, Türkiye'ye olan güvenlerinin tam olduğunu ve ülkenin potansiyeline inandıklarını vurgulayarak, "Türkiye'deki yatırımlarımız, ilerleyen dönemde benzer şekilde devam edecektir. Bu da Almanya'daki merkezimizin Bursa'ya olan inancını ve güvenini gösteriyor" dedi.
2 YILDA 2500 KİŞİYE İSTİHDAM
Türkiye'deki teknolojik gelişmelerin yatırımı etkilediğine dikkati çeken Weller, burada iki Ar-Ge merkezi kurduklarını ve gerekli onayları aldıklarını kaydetti. Weller, son iki yılda yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam imkanı sunduklarına değinerek, şöyle devam etti: "Bu noktada yetkinliklerimizin çok büyük önemi var. Çalışanlarımızın yetkinliklerinin geliştirilmesi yönünde gerekli olan tüm yatırımları Bursa olarak yapıyoruz. Benzinli ve dizel sistemlerde sadece Bursa'da tek bir ürünümüz var ama onun dışında üretilen ürünlerin neredeyse tamamı farklı Bosch fabrikalarında da üretiliyor. Bu da Bosch'un önemi bir özelliği. Dünyanın çeşitli yerlerinde üretim tesislerine sahip olmasıyla bu esnekliğinin de avantajını sağlamış oluyor."

 
2020 YILINA KADAR YATIRIMLAR SÜRECEK
Bursa'ya yapılan yeni yatırımla "Euro 7" normlarını yerine getiren enjektör üretmeye de başladıklarına işaret eden Weller, yarış arabalarında da kullanılan bu enjektörlerin dünyada en fazla Bursa'da üretildiğini ve tüm dünyaya ihraç edildiğini vurguladı. Weller, Bursa Bosch fabrikası olarak dünyada önemli büyüklüğe ve yere sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Avrupa'daki 4 araçtan 1'inde Bursa'da üretilen enjektörler kullanılıyor. Dünyadaki durum da bundan farklı değil. Araç ve ürettiğimiz enjektör sayısına göre bu oran ortaya çıkıyor. Benzinli ve dizel enjektörlerin üretimine ilişkin yatırımlarımız devam edecek. Öngörülerimize baktığımızda, 2020 yılına kadar yatırımlarımız dizel ve benzinli sistemler üzerine önemli bir şekilde devam edecek."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.