SON DAKİKA
Hava Durumu

Hidamet Asa'dan üreticiye çifte müjde

  22 Ekim tarihinde başlattığı ürün alım kampanyasını 9 Ocak 2015 tarihinde sonlandıracak olan Marmarabirlik ,üretici ortaklarının yüzün

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2014 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2014 23:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hidamet Asa'dan üreticiye çifte müjde
 

22 Ekim tarihinde başlattığı ürün alım kampanyasını 9 Ocak 2015 tarihinde sonlandıracak olan Marmarabirlik ,üretici ortaklarının yüzünü güldürme noktasında 2 önemli karara daha imza attı. Ürün alım bedellerinin tamamını 16 Ocak 2015 tarihinde ödeme kararı alırken, gübre ve zirai ilaç yardımı adı altında 22 milyon 889 bin TL’lik kredi tahsisatında da bulundu.

 

ÜRÜN BEDELLERİNİN TAMAMI 16 OCAK’DA ÖDENECEK

 

Marmarabirlik  Yönetim Kurulu yılın son toplantısında önemli kararlara imza attı. 22 Ekim 2014 tarihinde başlayan  ürün alım kampanyasının bitiş tarihini 9 Ocak 2015 olarak belirleyen yönetim kurulu, bu tarihe kadar gerçekleştirilecek olan ürün alım bedellerinin de 16 Ocak 2015 tarihinde ödenmesini kararlaştırdı.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa   bugün itibariyle Birlik olarak toplam  26 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirdiklerini, kampanya bitimine kadar bu rakamın 28 bin  tona çıkacağını söyledi. Bu sene rekoltenin düşük olmasına rağmen uygulanan alım politikalarıyla beklentinin üzerinde ürün alımı gerçekleştiğini söyleyen Başkan Asa konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bir önceki yıl kampanyamızı 40  bin ton ürün alımı ve 129 milyon TL’lik ürün alım bedeliyle kapatırken,  kampanyamızda bugün itibariyle 115 milyon TL’lik ürün alımı gerçekleştirdik. Kampanya bitiminde 28 bin ton ürün alımı tahminine  karşılık 120 milyon TL. ürün alım bedeli hedeflemekteyiz. Beklentilerimizin üzerinde bir alımla karşı karşıyayız.Marmarabirlik tarihinde bir ilk olarak  alımlarımızın büyük dilimini oluşturan 18-19  dane ürün bedelini peşin olarak ödemiş olup, kampanyanın bitiminden tam 7 gün sonra 16 Ocak 2015 tarihinde de ürün bedellerinin tamamını ödeyecek olmamız da  Birliğimizin tarihinde yine bir ilktir”.

 

GÜBRE VE ZİRAİ İLAÇ YARDIMINDA DA BİR İLK YAŞANACAK

 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Marmarabirlik’in 2010 yılından bu güne kadar gübre dağıtımı yaptığını, bu yıl ise yaşanan rekolte düşüklüğü sebebiyle  destek amaçlı  önemli bir kararın altına daha imza attıklarını söyledi.

 

Başkan Asa “Üretici ortaklarımızın mağduriyeti göz önünde bulundurularak  geçtiğimiz yıllarda  gübre ve zirai ilaç borcu olup, ödeme yapamayan 4 bin ortağıımızın ertelenmiş  borcunu da kapsayan  seyyanen 600 TL limit tahsisinde bulunuyoruz.Destek amaçlı yeni uygulamada Marmarabirlik tarihinde ilk olup, toplam 22 milyon 889 bin TL’lik gübre ve zirai ilaç dağıtımı adı altında kredi  tahsisatı  yapılmıştır” diye konuştu.

 

KREDİ İLE ÜRÜN ALIMLARINDAN KREDİSİZ ÜRÜN ALIMLARINA

 

Marmarabirlik’in bir taraftan ürün alım bedellerini peşin yapmasının, diğer taraftan üretici ortaklarına gübre ve zirai ilaç yardımında bulunmasının yakaladığı büyüme ivmesinin en önemli göstergesi olduğunu da söyleyen Başkan Asa”Daha önceki yıllarda devletten aldığı kredi ile ürün bedellerini zar zor  gecikmeli ödeyebilen  Marmarabirlik, şimdi  1 TL’lik kredi dahi kullanmaksızın kendi öz kaynaklarıyla ürün bedellerinin tamamını peşin öder duruma gelmiştir.”dedi.

 

Ürün alım kampanyasını da değerlendiren Birlik Başkanı Asa, bazı bölgelerde yüzde 80’e varan  ürün kaybı yaşanmasına ve buruk bir yıl geçirilmesine rağmen, mağduriyetin giderilmesi noktasında Marmarabirlik olarak hep üreticinin yanında olduklarını söyleyerek”İnşallah önümüzdeki yıllar  üretici ortaklarımız için bol ve bereketli yıllar olur” temennisinde bulundu.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.