SON DAKİKA
Hava Durumu

Husumetler arabuluculukla çözülecek 

MTN Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Arabulucu Avukat Umut Metin, “Öngörümüz önümüzdeki 4 ay içinde, geçmiş 4 yıldan daha fazla arabuluculuk a

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Husumetler arabuluculukla çözülecek 
MTN Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Arabulucu Avukat Umut Metin, “Öngörümüz önümüzdeki 4 ay içinde, geçmiş 4 yıldan daha fazla arabuluculuk anlaşmasına varılmasıdır. Şubat 2018’de arabuluculukla varılan anlaşma sayısı 60.000 civarında gerçekleşir.” dedi.

Canan GÜLEÇ

Ulusal ve uluslararası uyuşmazlıklarda hukuk hizmeti sunan MTN Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Arabulucu Avukat Umut Metin, arabuluculuk yöntemine güvenin hızla arttığını belirtti. Türkiye’de geçmişi 4 yılı bulan arabuluculuk yöntemi ile şu ana kadar 25 bin uyuşmazlığın çözüme kavuştuğunu belirten Metin, “Öngörümüz önümüzdeki 4 ay içinde, geçmiş 4 yıldan daha fazla arabuluculuk anlaşmasına varılmasıdır. Şubat 2018’de arabuluculukla varılan anlaşma sayısı 60.000 civarında gerçekleşir.” dedi.

GÜNDE 300 ANLAŞMAZLIK ÇÖZÜLÜYOR

Türkiye’de bugüne kadar toplam 25 bin uyuşmazlığın arabuluculuk ile çözümlendiğini dile getiren Arabulucu Avukat Umut Metin,  Arabuluculuk Daire Başkanlığı verilerine göre bu rakamın günlük 200 ile 300 arasında aylık ise 5 bin civarında arttığını belirtti. “Öngörümüz önümüzdeki 4 ay içinde, geçmiş 4 yıldan daha fazla arabuluculuk anlaşmasına varılacağı yönündedir. Şubat 2018’de arabuluculukla varılan anlaşma sayısı 60 bin civarında gerçekleşir” diyen Metin bu rakamda rekor düzeyde artış yaşanacağına dikkat çekti.

YARGIDAKİ DURGUNLUK TALEBİ ARTTIRDI

Arabulucu Avukat Metin’e göre, arabuluculuk Türkiye’de çokça şikayet edilen uzun yargılama süresi, yargılama harç ve masrafı, bilirkişi-keşif ücreti gibi olumsuz yönler taşımaması nedeniyle daha çok rağbet görüyor. Uyuşmazlıklar birkaç hafta veya çok zaman bir günde uzlaşı ile sonlanıyor. Gizlilik kuralı, sorununun başkalarınca bilinmesini engelliyor. Arabuluculuk, tarafların görüşmede kendilerini rahatlıkla ifade edebilmelerine imkan veriyor. Arabulucular olarak başardıklarımız, diğer ülkelere örnek olacak düzeye ulaştı. Şu an ülkemizde ekonomik bir durgunluk yaşandığını, bunun küçük esnaftan, dev şirketler gruplarına kadar farklı iş alanları ve sektörleri etkilediğini söyleyen Umut Metin, iç ve dış dinamiklerin de etkisiyle  daha çok inşaat - gayrimenkul sektörü, kiralama ilişkileri dahil, bunun yanında gayrimenkul geliştirme ile gayrimenkulle bağlantılı tüm hizmetler yanında perakende ve turizm sektörlerinde de uyuşmazlıkların  artış gösterdiğine dikkat çekti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.