SON DAKİKA
Hava Durumu

İkili görüşmelerle ihracat artacak  

  Metal ve sac işleme teknolojileri, kalıp yan sanayi ve otomasyon sektörlerinin tüm paydaşlarını tek çatı altında bir araya getiren B

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İkili görüşmelerle ihracat artacak  
 

Metal ve sac işleme teknolojileri, kalıp yan sanayi ve otomasyon sektörlerinin tüm paydaşlarını tek çatı altında bir araya getiren Bursa Endüstri Zirvesi’nde iki iş görüşmeleri başladı. Fuarlar 250 milyon dolarlık iş hacmi sağlamayı hedefliyor.

-SERCAN GÜLER

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Endüstri Zirvesi ile alım heyeti organizasyonu sayesinde sektörün dış ticaret hacmine güç katmaya devam etti. Makine, uzay havacılık savunma, kompozit ile raylı sistemler sektörü Ur-Ge projeleri kapsamında 6 kıtadan 60 ülkeden bin 100’ü aşkın iş insanının katıldığı zirvede ‘Ticari Safari’ Projesi kapsamında Bursalı firmalar ve yabancı iş dünyası temsilcileriyle ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİYLE İHRACAAT ARTACAK

30 Kasım’da Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MIB) işbirliğiyle, T.C Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Prestij Yayıncılık destekleri ile düzenlenen Bursa Endüstri Zirvesi’nde iki iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Türkiye’de var olan endüstrilerin dünya pazarında söz sahibi olması için önemli bir görevi yüklenen zirve; sanayinin gelişimine yön veren sektörleri aynı çatı altında bir araya getirerek, son teknoloji ürünleri ziyaretçilerle buluşturuyor. Yapılan ikili iş görüşmeleriyle de ithalat ve ihracat konusunda önemli adımların atılarak 250 milyon dolarlık iş hacminin sağlanması öngörülüyor.

“İHRACAATA OLUMLU YANSIYACAK”   

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirvede gazetemize açıklamalarda bulunan, İran’dan gelen Vojjat Vahidi, ticari ilişkileri geliştirmek için burada olduklarını belirtti. Şu ana kadar iki görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Vojjat,”Görüşmelerimiz devam edecek, Allahın izniyle güzel işlere imza atmak istiyoruz burada atmosfer çok güzel burada olmaktan mutluyum.3-4 senedir bu tip fuarlara katılıyorum. Yapılan organizasyon oldukça başarılı. Kalıp sektöründe yer alıyoruz. Anlaşmalarımıza da tüm hızımızla devam ediyoruz. Bu fuar Türkiye açısından ihracata olumlu yönde yansıyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“İRAN VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ GELİŞECEK”  


İran’ın Tahran şehrinden geldiği belirten Hassan Omıdzad, BTSO’ya davetlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.  Havacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın temsilcisi olduğunu dile getiren Omıdzad, şunları söyledi: “Havacılık sektöründe burada firmalar olduğunu, görüşmeler yapabileceğimi ve iş bağlantıları kurmak amacıyla burada ikili iş görüşmelerine katıldım. Başarılı bir şekilde organize edilmiş ikili iş görüşmeleri var. Bende burada bulunan havacılık firmalarıyla görüşme imkanı buldum. İran’da havacılık sektörü gelişmekte olan bir sektör, Türkiye’de havacılık sektörünün ne kadar geliştiğini hepimiz biliyoruz. İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine bu organizasyon fayda sağlayacak”

HEM İHRACAT HEM İTHALAT 

Metal geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın temsilcisi olan ve zirveye Sırbistan’dan katılan SvetislavZrnic ikili iş görüşmelerinin de şu ana kadar beklediğinden daha iyi sonuçlar aldığını ve bazı anlaşmalar sağladığını belirtti. Sırp iş adamı Zrnic, “Özellikle bir firma var ben buradan alım yapacağım ve birkaç firmaya da Sırbistan’dan buraya satış yapacağım yani hem ithalat hem ihracat yapabileceğiz. Şu ana kadar beklentimin üzerinde verim alıyoruz.  Yapılan organizasyon gerçekten harika, misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Bursa’da gerçekten hoş vakit geçirme imkanına sahip olduk herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.