SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl'de 'KÜSİ' çalışmaları başlıyor

BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NCA GEÇEN YIL YÜRÜRLÜĞE KONULAN VE 2015-2018 YILLARINI KAPSAYAN KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE, İNEGÖL’DE KAMU, SANAYİ VE ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK MAKSADIYLA İNEGÖL TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA (İTSO) TOPLANTI YAPILDI. KÜSİ ÇALIŞMALARININ İTSO ÖNCÜLÜĞÜNDE BAŞLATILACAĞI DUYURULDU. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl'de 'KÜSİ' çalışmaları başlıyor
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca geçen yıl yürürlüğe konulan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde, İnegöl’de kamu, sanayi ve üniversite iş birliğini geliştirmek maksadıyla İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) toplantı yapıldı. KÜSİ çalışmalarının İTSO öncülüğünde başlatılacağı duyuruldu.

 

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca geçen yıl yürürlüğe konulan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde, İnegöl’de kamu, sanayi ve üniversite iş birliğini geliştirmek maksadıyla İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) toplantı yapıldı. KÜSİ çalışmalarının İTSO öncülüğünde başlatılacağı duyuruldu.
ULUTEK Genel Müdürü ve KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Akdağ, TSE İl Koordinatörü Mithat Kaleoğlu, İl Ticaret Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve BEBKA temsilcilerinden oluşan heyet, önceki gün İnegöl’e gittiler. İTSO Başkanı Metin Anıl ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyet, kamu-üniversite-sanayi işbirliği için yapılacak çalışmaları değerlendirdi ve eylem planı hazırladı. Toplantıya İnegöl Kaymakamı Ali Akça’da katılırken, gelen heyet toplantı sonunda ilçedeki bazı sanayi tesislerinde incelemelerde de bulundu.
İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin kalkınması için kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Kalkınmış ülkelere bakıldığında bu üç kesimin el ele çalıştıklarını ve böylece önemli başarılar elde ettiklerinin görüldüğüne dikkat çeken Anıl, “Bizim de bu üç kesimi bir araya getirmemiz ve başarıyı yakalamamız gerekiyor. Sanayi devrimi geride kaldı. Şimdi bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak ve kullanmak zorundayız” şeklinde konuştu.
Anıl, bu konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını vurguladı. İTSO’nun yıllardır İnegöl’deki kamu kurumları, yerel yöneticiler, siyasetçiler ve Uludağ Üniversitesi ile ortak çalışmalar yaptığına dikkat çeken Başkan Anıl, “Çalışmalarımızın meyvesini verdiğini hep birlikte görüyoruz. İnegöl, yıllardır sürekli dış ticaret fazlası veriyor, ekonomisi sürekli büyüyor, dış ticareti düzenli olarak artıyor. Yapılması hedeflenen çalışmaları uygulayan ve meyvelerini alan bir kurum olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın başlattığı proje bize büyük bir heyecan verdi” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılında yürürlüğe koyduğu ve 3 yılı kapsayan Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı’nı önemsediklerine vurgu yapan Anıl, bu çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti. Anıl, planlanan çalışmalar için yer temin etmek, kaynak bulmak, personel katkısı vermek, sekretaryasını yapmak dâhil her aşamasında bulunacaklarını kaydetti.
Anıl’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bursa KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık, yapılacak çalışma ile kamu, üniversite ve sanayi kesimleri arasındaki işbirliğini en üst seviyeye çıkararak Türkiye’nin yüksek teknoloji üssü haline getirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.
KÜSİ faaliyetlerinin bir parçası olarak, Bursa ve çevresinde üç kesim arasındaki Ar-Ge ve İnovasyona dayalı işbirliğini güçlendirmek ve yaygınlaştırmak, koordinasyon kurmak ve yönlendirmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Kanık, “Bilgiyi elinde bulunduran ve bilimi kalkınma için seferber eden toplumlar, ekonomik anlamda güçlüdürler. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur, bilim ve teknolojidir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.