SON DAKİKA
Hava Durumu

İNTERNET SATIŞLARI OTO GALERİCİLERİ ETKİLİYOR

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOP) Başkanı İbrahim Seymen, 2014 yılının ikinci el araç piyasası için durgun geçtiğini i

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2014 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2014 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İNTERNET SATIŞLARI OTO GALERİCİLERİ ETKİLİYOR
İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOP) Başkanı İbrahim Seymen, 2014 yılının ikinci el araç piyasası için durgun geçtiğini ifade ederek, internetten yapılan araç alım-satımlarının kendilerini çok etkilediğini söyledi.
İkinci el piyasasının bu yıl sönük geçtiğini belirten OTOKOOP Başkanı İbrahim Seymen, “Bunun sebebi de, komşu ülkelerde yaşanan savaşlardan ve araç fiyatlarının yüksek olmasından dolayı satışlar yok denecek kadar az. Bu sene maalesef umduğumuzu bulamadık. Yaz ayından beri bir hareketlilik olmadı. Halen daha durgunluk devam ediyor. İkinci el oto pazarının durumu ortada. Her hafta pazara geliyoruz. 150 lira masraf yapıp birkaç araba getiriyoruz. Ama satış yapamadan tekrar olduğu gibi geri götürüyoruz. Umarım yıl başından sonra işler açılır. Fakat üretici firmalar, yeni araçlar için birçok promosyon yapıyorlar. Sıfır faizli kredi kampanyaları ile yeni araç alımları cazip hale getiriliyor. İkinci el araçlarda kredi 5 yaşına kadar olduğu için, vatandaşa sıfır araç daha cazip geliyor. Onun için piyasamız çok durgun. Arkadaşlarımızın çoğu mağdur. Bir de galerilerimizin dışarı da olması çok büyük bir etken. Şehir içerisindeyken en azından bir hareketlilik oluyordu. En azından insanlar çarşıda gezerken arabaları görüyordu. Ama şuan ki yerimizde maalesef bu gibi şeylerden yoksunuz. Temennimiz 2015 yılı bizim için iyi olacak” dedi.

BURSA VE İNEGÖL PİYASASI DAHA UCUZ
İkinci el araç fiyatlarının aslında yüksek olmadığını ifade eden Seymen, “Türkiye genelinde fiyatlar bu şekilde. Belki İstanbul piyasası İnegöl’den daha fazla yüksek. Biz çok gezdiğimiz için iyi biliyoruz. Bursa ve İnegöl piyasası daha iyi ve daha uygun. Benim 30-32 bin lira yazdığım araba, dışarıda 35-40 bin lira. Gerçekten ikinci el araç alacak vatandaş açısından İnegöl piyasası uygun” diye konuştu.

GALERİCİLİK BİTECEK GİBİ DURUYOR
İnternetten araç alım-satımlarının kendilerini çok etkilediğini ifade eden Seymen, “Masa başında Türkiye genelindeki satılığa çıkan arabaları görebiliyor veya satmak istedikleri arabaları yayınlıyorlar. Bu internet olayı da oturdu. Bence bundan dolayı galericilik bitecek gibi duruyor. Ben devletin yerinde olsam bu internetten araç satışını kapatırım. Çünkü, ben vergi veriyorum, KDV’sini, stopajını veriyorum. Ama internetten araç alıp-satanlar hiçbir vergi ödediği yok. Piyasa zaten haddinden fazla durgun. Bir de araba pazarında hiçbir vergi ödemeden araç satışı yapanlar var. 150-200 lira karla satış yapıyorlar. Ama biz esnaf olarak zaten araca bir masraf yapıyoruz. Bizim aynı paraya vermemiz mümkün değil. Vatandaşlar kandırılmamaları için tanıdıkları, bildikleri insanlardan alışveriş yapsınlar. Çok dolandırılan, mağdur olan vatandaş var. İnternet üzerinden yapılan satışlarda vatandaşlar kandırılabiliyor. Ve karşılarında da bir daha muhatap bulamıyorlar. Aracı internetten görüp, alıyor. Sonrasında araç kazalı çıkıyor hatta pert bile çıkıyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.