SON DAKİKA
Hava Durumu

İş dünyası koalisyona hazır

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkan Yardımcısı Erol Dağlıoğlu, vakit kaybedilmeden bir hükümet kurulması ve Türkiye’

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2015 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İş dünyası koalisyona hazır
Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (ANASİAD) Genel Başkan Yardımcısı Erol Dağlıoğlu, vakit kaybedilmeden bir hükümet kurulması ve Türkiye’nin yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi. Dağlıoğlu, mevcut meclis tablosundan istenirse her kesimi kucaklayacak güçlü bir iktidar tablosu çıkabileceğini, buna yürekten inandıklarını söyledi.
25’nci dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmeye hak kazanan milletvekillerini tebrik eden Erol Dağlıoğlu, seçim sonuçlarını yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi. 7 Haziran’da hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar kurmasının mümkün olmadığı bir tablonun ortaya çıktığına vurgu yapan Dağlıoğlu, “Demokrasi uzlaşma rejimidir. Seçim sonrasında bazı kesimlerin yaptığı umutsuz açıklamalara katılmıyorum. Tam aksine, istenirse ülkemizin bütün kesimlerine kucak açacak çok güçlü bir koalisyon hükümeti çıkabilir ve bu hükümet 4 yıl süreyle ülkeyi çok iyi yönetebilir. Batıda bunun örnekleri var, bizde de olmaması için bir gerekçe yok” diye konuştu.
Hiç kimsenin çözümsüzlüğü çözüm olarak sunmaya hakkı olmadığını söyleyen Erol Dağlıoğlu, meclise giren siyasi partilerin liderlerinin sandıktan çıkan mesajı iyi anlayıp, buna göre ülke menfaatlerini önceleyen bir anlayışla hareket edeceklerine inandıklarını söyledi. Dağlıoğlu, “Elbette erken seçim de bir çözümdür. Ancak yine aynı tablonun çıkmayacağının bir garantisi yok. O zaman yeni seçilen meclisin güçlü bir koalisyon ile yola devam etmesini daha akla yatkın buluyoruz. Dünyada devam eden ekonomik sıkıntılar ülkemizde de hissediliyor. Bu durumun ülkemize daha fazla zarar vermesine izin vermemeliyiz. Bize göre, seçim geride kalmıştır. Bundan sonrasında siyasetçilerin uzlaşarak ülkemize güçlü bir iktidar kazandırmaları gerektiğini düşünüyoruz. Esnaf dükkânına, işadamı fabrikasına, işçi tezgâhının başına dönmelidir. Hep birlikte ülkemizi kalkındırmaya odaklanmalıyız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.