SON DAKİKA
Hava Durumu

İş dünyasına vize müjdesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Macaristan Büyükelçiliği’ne başvuracak iş adamlarına uzun süreli ve çok giri

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İş dünyasına vize müjdesi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Macaristan Büyükelçiliği’ne başvuracak iş adamlarına uzun süreli ve çok girişli 'Shengen' vizesi verileceğini söyledi. 
Geçen hafta Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın da iştirakiyle Macaristan Büyükelçiliği ile imzalanan ‘Vize Kolaylaştırma Anlaşması’ hakkında bilgi veren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar iş adamlarının vize almasının kolaylaştırıldığını söyledi. İmzalanan anlaşmanın Türk iş adamlarının AB üyesi ülkelere ziyaretlerinde karşılaştıkları vize engelinin aşılmasında önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Burkay şöyle konuştu: “İş adamlarımız ticari faaliyetleri gereği Avrupa’ya çık sık seyahat ediyor. Ama vize önemli bir bürokratik engel. Bizler bir taraftan müzakere süreçlerinin tamamlanmasını beklerken, diğer taraftan da pratik çareler üretmek zorundayız. BTSO olarak başlattığımız girişimler neticesinde, Macaristan hükümeti ve Macaristan Türkiye Büyükelçiliği vize konusunda işadamları için kolaylaştırıcı bir formül geliştirdi.   AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar iş adamlarımıza büyük kolaylık sağlayacak bu paket, oda ve borsaların iş birliği ile yürütülecek. BTSO imzasıyla vereceğimiz referans mektubu ile Macaristan Büyükelçiliği’ne vize başvurusu yapacak iş adamlarımıza artık uzun süreli ve çok girişli vize verilecek. BTSO olarak öncülük ettiğimiz ve TOBB nezdinde imzalan bu anlaşma hem diğer ülkelerle Türkiye arasındaki vize engelinin aşılmasında önemli bir referans olacak, hem de iki ülke arasındaki ticaretin artmasına zemin teşkil edecek”.
Geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, AB ile bir yürütülen ‘Türkiye ile Vizesiz Rejim için Yol Haritası’nın imzalanacağının açıklandığını da hatırlatan İbrahim Burkay, “Başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AB Bakanımız Egemen Bağış olmak üzere, bu doğrultuda çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu hafta söz konusu yol haritasına ilişkin anlaşmanın da imzalamasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.