SON DAKİKA
Hava Durumu

'İş yeri kiralarından stopaj kaldırılsın'

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş yeri kiralarında stopaj uygulamasının kaldırılması ya da oranın yüzde 20'den üzde 5'e düşü

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2019 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'İş yeri kiralarından stopaj kaldırılsın'
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş yeri kiralarında stopaj uygulamasının kaldırılması ya da oranın yüzde 20'den üzde 5'e düşürülmesini önerdi. 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "İş yeri kiralarında stopaj uygulaması tamamen kaldırılmalı ya da oran yüzde 20'den yüzde 5'e düşürülmeli." ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklamasında, iş yeri kiralarında stopaj vergisinin esnaf yönünden haksız bir düzen oluşturduğunu savundu. İş yeri kiralarında kira gelirinden doğan vergiyi, kira gelirini elde eden mükellefin değil, kiracı konumundaki esnafın ödediğine dikkati çeken Palandöken, iş yeri kiralık olan esnaf ve sanatkarın, ticari faaliyetlerinden dolayı zarar da etse bu vergiyi ödemek zorunda kaldığını belirtti. Palandöken, "Esnaf zaten yüksek kiralar, vergiler, sigorta primi, verginin vergisi derken kazancı buhar oluyor. Stopaj uygulaması, esnafı daha da zorluyor. İş yeri kiralarında stopaj uygulaması tamamen kaldırılmalı ya da oran yüzde 20'den yüzde 5'e düşürülmeli. Çünkü haksız bir düzen olarak esnafın kazancını önemli bir oranda azaltıyor." değerlendirmesinde bulundu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.