SON DAKİKA
Hava Durumu

Işık: 'Ortak Ar-Ge için özel sektöre kapımız açık'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK MAM "Açık Kapı" uygulamasıyla, MAM bünyesinde oluşturulan bilgi ve teknoloji birikiminin ö

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Işık: 'Ortak Ar-Ge için özel sektöre kapımız açık'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK MAM "Açık Kapı" uygulamasıyla, MAM bünyesinde oluşturulan bilgi ve teknoloji birikiminin özel sektöre daha etkin transferini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
 

 

TÜBİTAK MAM bünyesinde, enerji, gıda, kimya, gen mühendisliği, malzeme, çevre ve yer bilimleri gibi ülke için kritik alanlarda geliştirilmiş yüzlerce proje, 43 yıllık bilgi ve teknoloji birikimi bulunduğunu anlatan Işık, merkezde yaş ortalaması 30 olan, yüzde 50'den fazlası doktoralı, 900'ün üzerinde personelin görev aldığını bildirdi. Işık, "Açık Kapı" uygulamasıyla özel sektörle daha yakın işbirlikleri kurarak, MAM bünyesinde oluşturulan bilgi ve teknoloji birikiminin özel sektöre daha etkin transferini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. KOBİ'ler başta olmak üzere, özel sektörün Ar-Ge potansiyelinin güçlendirilmesinde kamu Ar-Ge merkezleri ve üniversitelere çok önemli görevler düştüğüne işaret eden Işık, "Bu kapsamda ortak Ar-Ge ekosistemi oluşturabilmek için uyumlu işbirliği yöntemleri üzerinde çalıştık ve 'Açık Kapı' uygulamasını geliştirdik. Ortak Ar-Ge için özel sektöre kapımız açık" ifadesini kullandı.

 
Ar-Ge İŞBİRLİĞİ KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞACAK
Uygulama hakkında bilgi veren Işık, "Açık Kapı uygulamasında, firmalar 'mam.tubitak.gov.tr' web sitesinde yer alan basit ve anlaşılır bir anketle yetkinlik alanlarına göre ortak Ar-Ge yapabilecekleri enstitüleri seçebilecekler. Toplanan veriler sınıflandırılarak, ilgili araştırma enstitüleriyle paylaşılacak ve ihtiyaçlarına göre firmalarla iletişime geçilecek" diye konuştu. Işık, uygulamanın uzun vadede ülke özel sektörünün belli başlı ihtiyaçlarına da ışık tutacağına da dikkati çekerek, birbirini tamamlayacak nitelikte projeler yapan firmaları tespit ederek, kendi aralarında işbirlikleri kurmalarını destekleyeceklerini, böylece çok ortaklı ve çok disiplinli Ar-Ge işbirliği kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaklarını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.