SON DAKİKA
Hava Durumu

İşsizliğin çözümü doğru sertifika almak

İşsizlik oranının yüzde 10,5 olduğu Türkiye'de bazı sektörler ise istihdam edecek personel arıyor. Son günlerde genç kadınların ilgilendi

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2013 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2013 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşsizlik oranının yüzde 10,5 olduğu Türkiye'de bazı sektörler ise istihdam edecek personel arıyor. Son günlerde genç kadınların ilgilendiği kurslardan biri olan Hasta Kayıt Kursu’na talepte adeta patlama yaşandı. Kursa yoğun talep olmasının sebebi ise "sertifikayı alanların hastanelerde kolayca iş bulabilmesi" olarak açıklanıyor 

Türkiye genelinde açılan hasta kabul işlemleri personeli yetiştirme kurslarında adeta kayıt patlaması yaşandı. Özellikle genç kadınların ilgi gösterdiği kurstan belge alanlar hastanelerde kolaylıkla işe başlayabiliyor. Hastanelerin hasta kabul ve hasta kayıt sekreteri için zorunlu tutulan sertifikayı almak isteyen vatandaşlar Bursa Halk Eğitim Merkezi’ne giderek kayıt yaptırdı. Tatile gitmek yerine kursa giderek sertifika almayı ve hastanelerde iş sahibi olmak isteyen kadınlar kurstaki sınıfları doldurdu. Hasta kayıt işlemleri sırasında kullanılan programların neler olduğunu, hastaya protokol numarasının nasıl verildiği, işlem önceliği konularında dersler gören öğrenciler, 3 ay sonunda sertifika sahibi oluyor.
Öğrencilerin sahip oldukları belgelerle hastanelerin birçok bölümünde çalışabildiklerinin altını çizen kurs hocası Fatma Yıldız, “Bu sertifikayı alan öğrencilerimiz başhekim sekreterliğinde, danışma, mobil sekreterlik, tıbbi sekreterlik bölümlerinde ve doktorların yanında çalışabilirler. Biz onlara kurslarda tıbbı terimleri, hastane polikliniklerini doktorların uzmanlık alanlarını ve problem çözme tekniklerini öğretiyoruz. Öğrencilerimiz haftanın 5 günü gelerek ders görüyorlar” dedi.
Sağlık alanında çalışmayı tercih eden öğrencilerden Selda Kayaş, insanlarla ilgilenmeyi sevdiği için bu kursu tercih ettiğini söyledi. 20 kişilik sınıflarda ders gördüklerini ifade eden Kayaş, kurstan sertifika aldıktan sonra hemen işe başlayacağını kaydetti. Aynı kursa giden öğrencilerden Ceylan Hacıoğlu ise belge aldıktan sonra hastanede daha bilgili bir şekilde işe başlayabileceklerini söyledi.

İKİNCİ SIRADA BİLGİSAYAR KURSU GELİYOR
Yaz tatilini farklı bir şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşların diğer tercih ettikleri kurslar arasında bilgisayar kursları geliyor. Özellikle son yıllarda kamu ve özel sektörlerinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika istenmesinin ardından gençler bilgisayar belgesi almak için ders alıyor. Excel, Word, PowerPoint gibi programları öğrenen öğrenciler haftada 5 gün derse geliyor. Öğrenciler, yazın evde oturmaktansa kursa gelerek bilgisayar olmanın daha yararlı olduğunu söylüyorlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.