SON DAKİKA
Hava Durumu

İstikrar sürüyor Türkiye Büyüyor

Türkiye'nin 3. çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Büyüme 3. çeyrekte 11.1 oldu. Türkiye son açıklanan rakamlarla

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstikrar sürüyor Türkiye Büyüyor
Türkiye'nin 3. çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Büyüme 3. çeyrekte 11.1 oldu. Türkiye son açıklanan rakamlarla büyümede Çin ve Hindistan'ı geri bıraktı.



Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK), üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı.

Buna göre Türkiye ekonomisi Temmuz-Ağustos-Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 11.1 oranında büyüdü.

BAŞBAKAN, BÜYÜME ÇİFT HANE OLURSA 'ŞAŞIRMAYIN' DEMİŞTİ

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin 2018'i 2017'den daha iyi olacak. Hem enflasyon tek haneli olmaya devam edecek, büyüme hedefimiz en az yüzde 5,5. Bakın bu yılın 3. çeyrek büyümesi çift haneli olursa şaşırmayın." ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 9,6 büyüdüğü tahmininde bulunmuştu. Zeybekci, yıl sonu için tahminini ise yüzde 6,5 olarak açıklamıştı.

Zeybekci, "Geçen seneki tuzak, onların bütün algı operasyonları, aklını, ruhunu, vicdanını, kendini bile o Pensilvanya'daki şarlatana satmış olanların tüm gayretlerine rağmen, bu yüce ülke, bu millet, bakın büyüme rekorları kırıyor. İhracat rekorları kırıyoruz. Bir yere yazın, 12 Aralık'ta üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandığında Türkiye dünyada bir numara olacak. Öyle laf veya gaz değil, göreceğiz tarihi de verdik." ifadelerini kullanmıştı.

Orta Vadeli Program'a göre 2017 yılının tamamında büyümenin yüzde 5,5 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

YABANCI KURUMLAR 2017 BEKLENTİSİNİ YÜKSELTMİŞTİ

Türkiye'nin ekonomik büyüme performansı yabancı kurumların büyüme beklentilerinde de revizyona neden olmuştu. Kurumlar sırasıyla büyüme tahminlerini yukarı çekmişti.

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilişkin 2017 büyüme tahminini 0,4 puan artırarak yüzde 4'e yükseltirken, IMF de Türkiye'ye yönelik 2017 ve 2018 büyüme beklentilerini sırasıyla yüzde 2,5'ten yüzde 5,1'e ve yüzde 3,3'ten yüzde 3,5'e çıkarmıştı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye için 2017 yılı büyüme beklentisini yüzde 3,4'ten yüzde 6,1'e, gelecek yıl için de yüzde 3,5'ten yüzde 4,9'a yükseltmişti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.