SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik'te 7 bin kişiye istihdam müjdesi

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın daveti üzerine ilçeye gelen Gıda İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği (GİSİAD) yöneticilerinin

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İznik'te 7 bin kişiye istihdam müjdesi
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın daveti üzerine ilçeye gelen Gıda İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği (GİSİAD) yöneticilerinin, istedikleri özellikte araziyi burada bulması halinde 7 bin kişiye istihdam sağlanabileceği bildirildi.

Sargın, Türkiye'nin en verimli alanlarına devlet desteğini de alarak gıda sanayi organize bölgeleri yapan Gıda İhtisas Sanayici ve İş Adamları Derneği (GİSİAD) yöneticileriyle makamında görüştü. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Sargın, davetine olumlu yanıt vermesinden dolayı konuklarına teşekkür etti. Bütün imkanları kullanarak istenen araziyi bulmak amacıyla çalışma başlatacaklarını belirten Sargın, "İlçemizde 7 bin kişiye istihdam sağlamak, İznik'in kurtuluşu, ticari yönümüzün kalitesini artırmak demektir. Bu projeyle ilgili ilk adımlarımızı atmış bulunmaktayız." dedi.

GİSİAD Genel Sekreteri Hamit Eroğlu ise devlet desteğiyle ilk faaliyetlerini, Kocaeli'nin ticari bakımdan en hareketli bölgelerinden olan Kandıra ilçesinde gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu ilçede Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurduklarını, süt ve süt ürünleri, meyve suyu fabrikaları gibi birçok gıda şirketiyle anlaştıklarını bildiren Eroğlu, şunları kaydetti: "Başkanımızın daveti üzerine İznik'e geldik. İlçemiz, gıda sanayi bölgesine çok uygun bir yapıya sahip. Burada meyve suyu fabrikaları, zeytin işleme tesisleri, süt ve süt ürünleri fabrikaları gibi birçok tesis yapılabilir. Maksimum 2 bin dönüm araziye ihtiyaç olacak. Başkanımız uygun bir yer bulduğu takdirde belediyeye hiçbir külfet olmadan arazinin de alımını biz yapacağız ve burada 7 bin kişiye istihdam sağlayacak dev bir gıda organize bölgesi kuracağız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.