SON DAKİKA
Hava Durumu

Junioshow Fuarı'yla Bursa 50 ülkeye ev sahipliği yapacak

  Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbinin atacağı Junioshow Fuarı 10 Ocak 2018 Çarşamba günü kapılarını açıy

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Junioshow Fuarı'yla Bursa 50 ülkeye ev sahipliği yapacak
 

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbinin atacağı Junioshow Fuarı 10 Ocak 2018 Çarşamba günü kapılarını açıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve BEKSİAD işbirliğinde gerçekleşecek olan fuara 50 ülkeden 1000’e yakın iş insanının katılması bekleniyor.

Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’nin üretim üssü Bursa’da Junioshow Fuarı heyecanı yaşanıyor. BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilecek fuarda bu yıl 200’e yakın firma stant açacak. Fuar kapsamında BTSO’nun Ticari Safari Projesi ve bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe yürüttüğü iki ayrı Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi’nin (Ur-Ge) yanı sıra TÜYAP’ın yurt dışı ofislerinin çalışmaları ile 50 ülkeden 1.000’i aşkın yabancı alıcı Bursa’ya gelecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, endüstri ve üretim şehri olan Bursa’nın fuarcılık çalışmalarıyla ihracatının ve rekabetçiliğinin daha da güçlendirdiğini söyledi. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe üretimin yüzde 80’ini tek başına karşılayan Bursalı firmaların BTSO’nun yürüttüğü UR-GE projeleri ve fuarcılık çalışmalarıyla dünyaya açıldığını kaydeden İsmail Kuş, BTSO’nun organizasyonlarıyla sektörün her sene yeni ihracatçılar kazandığını vurguladı.

“SEKTÖRLER DÜNYAYA AÇILIYOR”

Bursalı firmaların Junioshow sayesinde katma değerli ve tasarım odaklı ürünlerini dünya pazarlarına sunma fırsatı yakaladığını ifade eden İsmail Kuş, fuar ile yeni bir alım heyeti organizasyonu daha düzenlediklerini seyledi. Sektörün fuarcılık ve alım heyeti organizasyonlarıyla potansiyelini güçlendirdiğini söyleyen İsmail Kuş,  “Yeni ve farklı bir vizyona kavuşan firmalarımız bir fuar heyecanı daha yaşıyor. Sektörümüzün ilkbahar – yaz kreasyonlarının görücüye çıkacağı fuara, başta Rusya, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere 1000’e yakın yabanı iş insanının gelmesini bekliyoruz. Fuarın kent ekomomimize ve sektörümüze katkılar sunmasını diliyorum”  dedi.

“İHRACATÇI KİMLİĞİNE GÜÇ KATACAK”

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü  Junioshow Fuarı’nda 0 - 12 yaş arası bebe ve çocuk hazır giyim sektörünün ‘ilkbahar-yaz konsepti ürünlerinin sergileneceğini kaydetti. Fuarda özel dekor stantlarda 200’e yakın yerli üreticinin stant açacağını dile getiren Ersözlü, “30 bin m2 alanda, 4 ayrı salonda hazırlanan Junioshow, Bursalı önemli üreticilerin belirlediği tekstil modasını sektör profesyonelleri ile global bir platformda buluşturmaya hazırlanıyor. Fuarda oluşacak iş bağlantıları ile sektörün ihracatçı kimliğine güç katacak fuar, sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer alıyor” diye konuştu.

YENİ İŞBİRLİKLERİ KURULACAK

Hazır giyim sektörü her geçen sene artan üretim gücü, üreticilerin tasarım ve teknolojiye olan yatırımları ve kalite odaklı üretim anlayışı ile pazarda ihracat payını büyüttüğünü ifade eden Ersözlü, “Türkiye, dünyanın 7. büyük hazır giyim ihracatçısı konumundadır. Hazır giyim sektörünün alt sektörlerinden olan bebe çocuk konfeksiyon üretiminin yüzde 80’ini tek başına karşılayan Bursa’da düzenlenen fuar, hazır giyim konfeksiyonunu üzerine geniş ürün yelpazesi ile dikkat çekmektedir. Güçlü iş bağlantılarının sektörün üretimine, rekabetine ve ihracatına büyük katkı sağlaması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

BTSO’YA TEŞEKKÜR

Fuar boyunca sektörün kalbinin Bursa’da atacağını belirten BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, “4 yıldır düzenlenen ve her yıl üzerine katarak gelişen fuarımız, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe ülkemizin üretim üssü konumunda bulunan şehrimizin gücünü ispatlar nitelikte. Biz de yeni oluşan yönetim olarak, fuarımızın sürekliliğini sağlamak adına yeni fikirler geliştiriyoruz. Yerli ve yabancı alıcılar, fuarımızda İlkbahar-Yaz ürünlerini bulabilecekler. Tekstilin başkenti konumunda bulunan Bursa’mız, Junioshow ve benzeri sektörel fuarlarla da adından fuarcılık alanında da söz ettiriyor ve ettirmeye devam edecektir. Sektörümüze önemli katkıları bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odamızın kıymetli Başkanı İbrahim Burkay ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

10 Ocak 2018 Çarşamba günü kapılarını açacak olan Junioshow Fuarı 13 Ocak tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.